مسئول دفتر نمایندگی خون بند ناف رویان واحد قزوین با اعلام اینکه بانک خون بند ناف از آبان ماه سال گذشته فعالیت خود را در قزوین آغاز کرده است، افزود: این بانک سه شنبه ۲۷ خرداد ماه به صورت رسمی با حضور مدیرعامل فناوری بن یاختههای رویان افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ، خدیجه شعبانی در خصوص تعریف خون بند ناف تصریح کرد: خون بند ناف به عنوان خون جفتی شناخته شده است و خونی است که در جنین در حال تکوین داخل رحم جریان دارد که پس از تولد نوزاد، خون باقیمانده در بند ناف و جفت که غنی از سلولهای بنیادی است که بهعنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته میشود.
وی خاطرنشان کرد: سلولهای بنیادی که از بند ناف گرفته میشوند بسیار پرتوان و نامیرا هستند و همچنین در اثر تکثیرهای پی درپی دچار پیری نمیشوند به طوری که با تزریق و یا جایگزینی آنها در مناطقی که به صورت جدی آسیب دیدهاند میتوانیم به بهبودی آن کمک کنیم.
مسئول دفتر خون بند ناف رویان واحد قزوین یادآور شد: بهدنبال کسب نتایج ارزشمند در درمان بیماریهای لاعلاج با استفاده از سلولهای بنیادی تشکیل بانکهای نگه داری خون بند ناف مورد توجه قرار گرفت بهگونهای امروزه بانکهای متعددی بهصورت عمومی و اختصاصی جهت ذخیره سازی خون بند ناف در سراسر جهان راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: در کشورمان نیز در سال ۱۳۸۴ به همت پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و با همکاری شرکت گسترش صنعت علوم زیستی، شرکت فناوری بن یاختههای رویان فعالیت خود را آغاز کرد.
شعبانی ادامه داد: شرکت فناوری بن یاختههای رویان در سال ۱۳۸۵ موفق به اخذ مجوز فعالیت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شد و در حال حاضر بانک خون بند ناف این شرکت خدمات جمع آوری جدا سازی و ذخیره سازی سلولهای بنیادی خون بند ناف نوزادان را با توافق والدین ارائه میکند.
وی اظهار کرد: در این بانک، خون بند ناف با حفظ هویت خانواده متقاضی برای آنان ذخیره سازی میشود تا در صورت نیاز خانواده آن را در آینده برای خود و یا فرد دیگری که از نظر ژنتیکی با نمونه سازگاری کافی داشته باشد مورد استفاده قرار دهد.