کتاب مسکن و اسلام، ترجمه و تألیف دکتر حسن ذوالفقار زاده، عضو هیئتعلمی و دانشیار گروه معماری دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، مهندس علی دلزنده پژوهشگر دوره دکتری و مدرس دانشگاه و مهندس سهیل جباری پژوهشگر و مدرس دانشگاه با نگاهی به اثر اسپاهیچ اومر به چاپ رسید.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی قزوین علی دلزنده مدیر اجرایی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین؛ اظهار کرد: کتاب مسکن و اسلام، ترجمه و تألیف دکتر حسن ذوالفقار زاده، عضو هیئتعلمی و دانشیار گروه معماری دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، مهندس علی دلزنده پژوهشگر دوره دکتری و مدرس دانشگاه و مهندس سهیل جباری پژوهشگر و مدرس دانشگاه، با نگاهی به اثر اسپاهیچ اومر توسط انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین در ۳۰۰ صفحه به چاپ رسید.
دلزنده گفت: در ترجمه این کتاب سعی شده مطالب بهصورت روان و بدون پیچیدگیهای متنی، ترجمه گردد. ترجمه، با توجه به وجوه اشتراک ارزشهای اعتقادی صورت گرفته است. لذا تلاش در ارائهی یک متن بدون مطالب حاشیهای تحریر شده است و به تفاسیر آیات، بیشتر تأکید شده و این شیوه جهت تقریب دیدگاههای مذاهب بیان گردیده است. در بخش تألیف نیز با توجه به اشتراکات صورت گرفته و بخصوص در تفاسیر آیات، این نگرش مورد تأکید قرارگرفته است. ترجمه و تألیف، مبنی بر این است که دین اسلام در کم و کیف فضای زیست و سکونت جوامع انسانی، نظراتی مبنایی دارد و به عبارتی آیات و احادیث، مغیر اصلی در طراحی خانه بشمار میآید و عمل به این رهنمودها موجب استعلا و پیشرفت مادی و معنوی جوامع و زیستگاههای انسانی میگردد. و این استنتاج و دستاورد، از ماهیت دین نشاءت میگیرد. چراکه موضوع دین، کلام الهی است و شامل «همه موجودات عالم» است و متد و روش دین از راه برهان و استدلال و اجتهاد صورت میگیرد و هدایت فطرت انسان (راهنمای درونی) از طریق رهنمودهای پیامبران وحی و رهبران الهی (راهنمای بیرونی) به منصهی ظهور میرسد.
وی اظهار کرد: در طراحی شهرهای جدید اقتضاء بر این است که متناسب بافرهنگ دینی و اعتقادی مردم عمل گردد. به فرموده مقام معظم رهبری: «در ساختوسازهای شهری باید معماری اسلامی مدنظر باشد و ساختمانها بهگونهای احداث شوند که یاد آمد زندگی اسلامی و ایرانی باشند. در این کار لازم است ضمن رعایت و حفظ حریم خانوادهها از استفاده از برخی الگوهای ملالآور خودداری شود.» بدون مجاهدت وقفهناپذیر طراحان آگاه و متعهد، جبران خسارتها و آسیبهای وارده از دوره مدرن میسر نخواهد شد. و معماری شهرهای جدید آن شکوفایی و جهش متناسب را نخواهد یافت. لذا باید به کاری نستوه و خستگیناپذیر درزمینهی طراحی و معماری اصیل اسلامی پرداخته شود. به امید آنکه مبانی فکری و ارزشی، چراغ راه پویندگان این راه باشد.
مدیر اجرایی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین افزود: سرفصل موضوعاتی که در این کتاب موردبحث قرار میگیرد شامل قران کریم و خانه (مسکن)، آموزههایی از پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص) در خصوص خانه و مسکن و مسلمانان و خانههای امروزی است که به خاطر دربرداشتن توصیهها و پیشنهادهای عملی برای طراحی خانههای اسلامی میتواند موردتوجه علاقهمندان به معماری اسلامی قرار گیرد.
مدیر اجرایی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین با تأکید بر رویه علمی و سختگیرانه این انتشارات در حوزه انتشار کتب علمی و دانشگاهی عنوان کرد: هدف انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین ارتقاء سطح علمی استان از طریق آثار ارزشمند و فاخر علمی است و برای تحقق این امر فرآیندهای حرفهای و اصولی ازجمله بررسی در شورای علمی انتشارات و داوری علمی کتاب در سه مرحله با حضور اساتید برجسته استان طی میشود تا یک مؤلف بتواند مجوز انتشار یک عنوان کتاب را کسب کند.
علی دلزنده در پایان اظهار کرد: از همه اساتید و صاحبان اندیشه استان که دارای تألیفات علمی هستند و میتوانند به ارتقای سطح علمی و دانشگاهی استان کمک کنند، دعوت میکنیم تا با انتشار کتب برجسته علمی و پژوهشی ما را در این هدف یار کنند.
علاقهمندان میتوانند برای تهیه این کتاب با شماره ۰۹۳۵۶۶۶۵۵۴۱ تماس حاصل فرمایند.