کتاب معماری جدید ژاپن؛ آثار معاصر معماران پیشرو جهانی، ترجمه دکتر الهام اندرودی به همت انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد قزوین؛ علی دل زنده مدیر اجرایی انتشارات جهاددانشگاهی قزوین اعلام کرد: کتاب معماری جدید ژاپن؛ آثار معاصر معماران پیشرو جهانی، ترجمه دکتر الهام اندرودی به همت انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین در ۲۶۶ صفحه منتشر شد.
مدیر اجرایی انتشارات جهاددانشگاهی قزوین بیان کرد: معماری معاصر ژاپن به ویژه آثار متمایز جهانی آن، مبانی نظری ویژۀ معماران این کشور را منعکس میکند و همچنین روحیۀ ملهم از سنت و ارزش های ملی آنان را به نمایش میگذارد. ویژگی که از هنر تکامل یافتۀ ژاپنی در طول تاریخ و صنعتگری پیشرفتۀ این کشور ریشه گرفته است. در دهۀ اخیر آثار معماران مهم ژاپنی که به طور متوالی جوایز بینالمللی (همانند پریتزکر) را دریافت کرده اند، همانند شیگِرو بان (۲۰۱۴)، تویو ایتو (۲۰۱۳)، کازویو سِجیما (۲۰۱۰) و یا پیش از این تادائو آندو (۱۹۹۵)، در کنار معماران مهمی همانند فومیهیکو ماکی و کنزو تانگه به عنوان پیشگامان مدرنیسم، نوعی کمینه گرایی، نظم و قانونمندی، صنعتگری پیچیده، خلوص و یکدستی، سادگی پالایش شده و تمایل به طبیعت دیده شده و مفاهیمی فرهنگی و اجتماعی مختلفی به چالش کشیده می شوند. این صفات در سبک ها و شیوه های مختلف معماری تاریخی این کشور استمرار داشته و اعتلاء پیدا کرده و به دست این معماران با زبان معماری امروز باز تعبیر شده اند.
دل زنده افزود : به منظور آشنایی بیشتر با آثار مهم معماری معاصر ژاپن در دهۀ اخیر، کتاب حاضر با نام” معماری جدید ژاپن، آثار معاصر معماران برتر جهانی در دهۀ اخیر” از انتشارات توتِل، نوشتۀ پروفسور گیتا مِهتا، استاد وابستۀ معماری و طراحی شهری مدرسۀ تحصیلات تکمیلی معماری، برنامه ریزی و حفاظت (GSAAP) دانشگاه کلمبیا در آمریکا و خانم دایانا مک دانِلد، استاد دپارتمان تاریخ هنر دانشگاه تِمپل، پردیس ژاپن، توکیو ترجمه شده است. در مقدمۀ این کتاب آقایان سِزار پِلّی و فُومیهیکو ماکی به توصیف معماری ژاپن پرداخته اند. پیش گفتار فُومیهیکو ماکی به لحاظ مرور شیوۀ ورود مدرنیسم به ژاپن و رویکرد معماران ژاپنی از جمله خود وی نسبت به تاریخ و فرهنگ گذشته جالب توجه است. در این کتاب بیش از ۱۵۰ اثر معماری ساخته شده پس از سال ۲۰۰۰ با رویکرد تحلیلی نسبت به طرح، سازه، بستر تشریح شدهاند. این نمونهها در هفت دستۀ مسکونی، فرهنگی، آموزشی، اداری، تجاری، شهری و باززنده سازی با شناسنامه مختصری شامل نام طراح و سال ساخت دستهبندی شدهاند و پلان ها، نماها، مقاطع و تصاویر فضاهای داخلی و خارجی ارایه شدهاند. نثر توصیفی شیوا و گویا است و اطلاعات مربوط به ساختار، سازه، تأسیسات و شیوۀ اجرای هر اثر ارایه شده است. نکتۀ مهم مؤثر بر انتخاب کتاب، بیان اندیشه ها و نقد مبانی نظری طراحی معماران پیشرو جهانی در ساخت آثار معرفی شده است.
مدیر اجرایی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین با تأکید بر رویه علمی و سختگیرانه این انتشارات در حوزه انتشار کتب علمی و دانشگاهی عنوان کرد: هدف انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین ارتقاء سطح علمی استان از طریق آثار ارزشمند و فاخر علمی است و برای تحقق این امر فرآیندهای حرفهای و اصولی ازجمله بررسی در شورای علمی انتشارات و داوری علمی کتاب در سه مرحله با حضور اساتید برجسته استان طی میشود تا یک مؤلف بتواند مجوز انتشار یک عنوان کتاب را کسب کند.
علی دلزنده در پایان اظهار کرد: از همه اساتید و صاحبان اندیشه استان که دارای تألیفات علمی هستند و میتوانند به ارتقای سطح علمی و دانشگاهی استان کمک کنند، دعوت میکنیم تا با انتشار کتب برجسته علمی و پژوهشی ما را در این هدف یار کنند.
علاقهمندان میتوانند برای تهیه این کتاب با شماره ۰۹۱۰۸۹۵۴۵۲۵ تماس حاصل فرمایند.