برگزاری اولین جلسه از نشست‌های «تبیین الگوی ایرانی اسلامی پوشش» در قزوین

0

اولین جلسه  از نشست های تبین الگوی ایرانی اسلامی به همت مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی قزوین برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ، محمد حسین فائزی سرپرست جهاددانشگاهی ، با اشاره به برگزاری اولین جلسه از سلسله نشست‌های «تبیین الگوی ایرانی اسلامی پوشش» در قزوین گفت: این نشست توسط مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین و با همکاری دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری و دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین برگزار شد.

وی افزود: در کنار این نشست‌ها فعالیت های عملیاتی نیز در این حوزه صورت خواهد گرفت و در نیمه اول تیرماه دوره آموزشی به مدت یک هفته با حضور دانشجویان این رشته و سایر علاقه‌مندان به این موضوع در استان قزوین برگزار خواهد شد و شرکت‌کنندگان به صورت گروهی، با توجه به آموزش‌های ارائه شده ایده خود را طراحی و اجرا می‌کنند.

فائزی با بیان اینکه محوریت برگزاری این کارگاه، تهیه لباس فرم مدارس دخترانه خواهد بود، گفت: الگوها و طرح‌های ارائه شده در نمایشگاهی که ۲۱ تیرماه برگزار می‌‎شود به نمایش درخواهد آمد.

وی در پایان یادآور شد: مدیران مدارس می‌توانند با حضور در این جشنواره، از میان الگوهای ارائه شده مدل مناسبی را برای پوشش دانش‌آموزان دختر انتخاب کنند.

محبوبه الهی، استاد دانشگاه سخنران اصلی این نشست پیش از ظهر امروز چهارشنبه، ۲۸ خرداد ، در سالن اجتماعات استانداری قزوین با بیان اینکه یکی از مشکلات رشته طراحی عدم مشخص شدن ارزش‌های آن است، اظهار کرد‌: عدم شناخت این مؤلفه مهم باعث کمرنگ شدن تأثیر طراحی لباس با توجه به شئون اسلامی و دینی شده است.

وی افزود: پوشاک در ابتدا به‌عنوان وسیله‌‎ای برای پوشش انسان محسوب می‌شد اما در گذر زمان نقش هویتی به خود گرفت و دارای جایگاهی شد که تمایل‌های فکری و هویتی فرد از روی لباس قابل تشخیص بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شریعتی تأکید کرد: امروز شاهد لباس‌هایی هستیم که نمادهایی بر روی آن حک شده است اما متأسفانه جامعه ما بدون شناخت از علت و عقبه شکل‌گیری این نمادها و بدون در‌نظر گرفتن جنبه فرهنگی آن، به راحتی این لباس‌ها را می‌پوشند.

وی با بیان اینکه طراحی لباس در کشور ما دارای مشکلات و معضلات بسیار زیادی است، بیان کرد: آنچه در ایران در حوزه طراحی لباس اتفاق افتاده دارای تفاوت‌های بسیار زیادی با کشورهای در حال توسعه است به‌نوعی که در کشورهای در حال توسعه،  طراحی لباس آخرین مرحله قبل از تولید است و باید طراح قبل از طراحی به عقبه و پیشینه دینی، مذهبی و فکری جامعه هدف آگاه باشد.

پاسخ دهید

*