برگزاری نشست تخصصی معماری منظر در آثار معماران معاصر ایران

0

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد قزوین نخستین جلسه از سلسله جلسات تخصصی معماری و شهرسازی با موضوع معماری منظر که به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی و با همکاری سازمان نظام‌مهندسی ساختمان در سالن حمدالله مستوفی نظام‌مهندسی استان برگزار شد.

در این مراسم محمدرضا مهربانی استاد دانشگاه اظهار کرد: معماری منظر در کشور نوپا و ازلحاظ آکادمیک در ایران ناشناخته است همچنین حرفه‌مندان در کشور کمتر با این مفهوم آشنا هستند و آن را معماری محوطه‌سازی در نظر می‌گیرند.

وی افزود: منظر را می‌توان به هر آنچه بیرون از کالبد ساختمان به چشم می‌آید و محیطی که در آن زندگی می‌کنیم ارتباط داد و در ادبیات تخصصی نیز به معنای علمی است که بخشی از عینیت و ذهنیت را درگیر می‌کند.

مهربانی خاطرنشان کرد: معماری منظر بخشی از عینیت و ذهنیت است بنابراین باید ترکیب عینیت و ذهنیت را در نظر گرفت و صرفاً به عینیت آن نپرداخت و بنابراین باید معماری‌ها به‌گونه‌ای صورت گیرد که هنگام مواجه‌شدن با طبیعت ادراکی در ذهن شکل گیرد که این ادراک معنایی را در ذهن نهادینه کند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: در معماری‌ها با پدیده پیچیده‌ای مواجه هستیم و تنها عناصر وجود ندارند بلکه ادراک انسان نیز موجود است و باید معمار منظر، طراحی را طوری مدیریت کند که تأثیر مناسبی بر ادراک انسان بگذارد.

جمال‌الدین سهیلی استاد دانشگاه و نویسنده کتاب معماری منظر در آثار معماران معاصر ایران نیز تأکید کرد: در کشور در بعضی آثار مانند فرهنگ‌سرای شفق، نیاوران و پارک لاله شاهد معماری منظر هستیم چراکه معماری منظر نوعی معماری اجتماعی است و بنا دارد تا فضاهای انسانی را بازسازی کند.

وی افزود: در ایران طراحی مبلمان پارک‌ها مطرح نبود و تخصص نیروهای منظر در پارک سازی چند سالی است که به‌صورت آکادمیک تنظیم می‌شود و معماری منظر قصد دارد تابه این طریق ثبات فرهنگی ایجاد کند.

این استاد دانشگاه یادآور شد: نمادهایی که در پارک لاله وجود دارد رفتار اجتماعی مردم را نشان می‌دهد که این امر موجب می‌شود تا رفتارهای اجتماعی برای مردم ملموس‌تر شود.

وی تصریح کرد: معماری صرفاً الگوهای هندسی نیست بلکه در معماری منظر یک پدیده اجتماعی را شاهد هستیم، آنچه در کتاب آورده‌ایم معرفی آثار افرادی است که شاخص‌های معماری منظر را در نظر گرفته‌اند.

سهیلی اعلام کرد: معماری منظر را با توجه به شاخص ذهنی هر معمار در این کتاب بررسی کردیم و به دنبال آن بودیم تا بتوانیم سازوکارهای معمار را با توجه به کالبد و فضا استخراج‌کنیم.

در این مراسم با حضور محمدحسین فائزی رئیس جهاددانشگاهی استان، عباس وثیق‌نیا رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان و مریم نخستین عضو شورای شهر قزوین از کتاب معماری منظر در آثار معماران معاصر ایران نوشته‌ی جمال‌الدین سهیلی عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین رونمایی شد.

نظرات بسته شده است.