سمیه بکشلو، دبیر اجرایی پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره استان قزوین اظهار کرد: ثبتنام مرحله پنجم مسابقات مناظره از اواخر اسفند ماه ۹۴ آغاز شد و تا ۵ اردیبهشت ماه ادامه داشت که در این مدت ۲۵ تیم از دانشگاههای مختلف استان اعم از دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دانشگاه فنی مهندسی بوئینزهرا، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه علمی کاربردی بنیاد شهید در مسابقات ثبتنام کردند که عمده شرکت کنندگان در مسابقات مناظره از دانشگاههای مادر و دولتی استان هستند.
وی با اشاره به اینکه مسابقات مناظره در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد، گفت: مسابقات مقدماتی از بیستویکم اردیبهشت ماه آغاز و تا بیست و سوم ادامه خواهد داشت و اختتامیه مسابقات نیز روز دوشنبه بیستوهفتم اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.
دبیر اجرایی پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره استان قزوین تشریح کرد: شعار مسابقات مناظره “فرصتی برای یادگیری” است، بدین معنا که مناظرات فارغ از مباحث و مواضع گروهها، محلی امن برای تمرین نحوه گفتوگو و مناظره در برابر آرای مخالف است و اصل اساسی این مسابقات رعایت اصول استدلال، فن بیان و اخلاق مناظره است؛ بنابراین داوریها بر مبنای مهارتهای منطقی گروههای مناظره کننده خواهد بود و داوری ارزشی صورت نخواهد گرفت.
وی با بیان اینکه از جمله نقاط قوت این دوره از مسابقات مناظره حضور گروههای مختلف با نگرشها و دیدگاههای گوناگون است، ادامه داد: هر مسابقه مناظره را سه داور از اعضای هیئت علمی دانشگاهها داوری خواهند کرد که در این دوره داوریها توسط اساتید فلسفه و منطق صورت خواهد گرفت.
بکشلو بیان کرد: جهت آمادگی گروههای شرکت کننده در مسابقات مناظره، دو کارگاه آموزشی برای آنها در نظر گرفته شد که یک کارگاه هفته گذشته با حضور علی اصغر خندان نویسندهی کتاب “مغالطات” با عنوان در بیشه اندیشه در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) برگزار شد.
وی اضافه کرد: منطق کاربردی، تفکر نقدی، مغاطلات، کلید طلایی در نقد اندیشهها، تشخیص دلیل و مدعا، تشخیص ماده و صورت در استدلال و مناظره از سرفصلهای اصلی این کارگاه بود.
دبیر اجرایی پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره استان قزوین یادآور شد: کارگاه بعدی مسابقات در انتهای هفته جاری برگزار خواهد که نحوه مناظره در قالب فعلی به دانشجویان آموزش داده خواهد شد.