دومین کارگاه از سلسله کارگاههای تحقیق موضوعی قرآن سه شنبه، ۱۸ اسفند در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین، معاون پژوهشی دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی در دومین جلسه برگزاری این کارگاه در تعریف تفسیر موضوعی اظهار کرد: تفسیر موضوعی پدیده مدرنی است که از جهان غرب وارد شده و سابق بر این در مکاتب تفسیری، تفسیر موضوعی وجود نداشته و کاربرد تفسیر موضوعی در قرآن بدین گونه است که نظر قرآن را راجع به موضوعی بررسی میکنیم.
وی ادامه داد: خداوند به این علت عترت را در کنار قرآن قرار داده که برخی لغزشگاههایی که در قرآن هست، توسط امام متعادل شود و قرآن و عترت بهمانند دو کفه ترازویی هستند که یکدیگر را متعادل میکنند و هر کدام به تنهایی موجب گمراهی میشود.
آزادی افزود: در عین حال افرادی هستند که فقط به امام گرایش پیدا میکنند و ثقل دیگر را کنار میگذارند، که این افراد غُلاه هستند و در حق ائمه دچار غلو و افراط شدهاند و در مقابل افرادی هم که فقط به قرآن گرایش دارند و عترت را کنار گذاشتهاند، این افراد خوارج دین هستند و اگر قرآن و عترت در کنار هم قرار گیرند تعادل را درپی خواهد داشت و غُلاه و خوارج نیز شکل نمیگیرند.
وی پیرامون رزق و معیشت که موضوع این جلسه از کارگاه بود، توضیح داد: هر چیزی که انسان در این دنیا از آن منتفع و بهرهمند میشود، رزق است؛ رزق شامل جاه، مال، مقام، عشیره جمال، علم و… میشود، مصاحبی که دارید، غذایی که میخورید، لباسی که استفاده میکنید، خانهای که در آن زندگی میکنید، همه دایره رزق میشود.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: خدا ما را آفریده تا مبتلا کند و این ابتلائات معیار بهشتی و جهنمی شدن بندگان است و به تعبیر امیرالمومنین علی(ع) ارزش ما کمتر از بهشت نیست و نباید به کمتر از بهشت خودمان را بفروشیم.