مسابقات مناظره زمینه‌ساز رشد فن بیان و استدلال در دانشجویان

0

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان قزوین مسابقات مناظره را زمینه‌ساز رشد فن بیان و استدلال در دانشجویان دانست و گفت: با نگاهی ساده به سطح تیم‌های حاضر در مرحله پایانی شاهد رشد این تیم‌ها هستیم.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین؛ مهدی گلدوزها، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان قزوین عصر امروز در آیین اختتامیه هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان استان قزوین که در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده آینده‌پژوهی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: اجرای این مسابقات با سال‌های گذشته دارای تفاوت بود و در این دور تلاش شد تا از ظرفیت همه دانشگاه‌ها استفاده شود.

وی بابیان اینکه در سال‌های گذشته از دانشگاه درخواست می‌کردیم مشارکت کنند اما سهم مشارکت جهاد دانشگاهی از دیگر دانشگاه‌ها بیشتر بود، افزود: امسال به دلیل هزینه برگزاری مسابقات از دانشگاه‌ها خواستیم به نسبت تیم‌های حاضر از آن دانشگاه، سهم خود را ادا کنند.

گلدوزها با اشاره به حضور ۲۰ تیم از دانشگاه‌های استان قزوین در این مسابقات، ادامه داد: در این مسابقات ۱۱ تیم از دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، ۴ تیم از دانشگاه آزاد اسلامی، ۲ تیم از دانشگاه علوم پزشکی، ۲ تیم از دانشگاه فرهنگیان و یک تیم نیز از دانشگاه فنی بویین‌زهرا شرکت داشتند.

وی عنوان کرد: برگزاری مناظرات به این شکل در همه جای دنیا مرسوم است و در هفته گذشته نیز شاهد برگزاری اولین دوره مسابقات مناظره به زبان انگلیسی بودیم و این نشان می‌دهد کم‌کم زمینه این امر ایجاد می‌شود که ما نیز نماینده‌ای در مسابقات بین‌المللی داشته باشیم.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان قزوین تأکید کرد: این مسابقات در کشورهایی مانند امریکا و کانادا قدمتی بالغ‌بر ۱۰۰ سال را دارد و جهاد دانشگاهی برای اولین بار آن را بومی کرده و با مواضع حقیقی تیم‌ها برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: موضع تیم‌ها در مناظره موضع حقیقی آن‌ها است اما در مسابقات بین‌المللی موضع را به تیم‌ها اعلام می‌کنند و تیم‌های شرکت‌کننده باید با تکنیک‌های اقناعی و گاهاً مغالطه بتواند طرف مقابل و هیئت‌داوران را مجاب کند.

گلدوزها بابیان اینکه تنها مسئله‌ای که می‌توانیم بگوییم از آن مدل پیروی می‌کنیم داوری‌های شکل سوری ما است، اضافه کرد: داوری‌ها ارزشی اتفاق نمی‌افتد و شاخصه‌های داوری بر اساس ۳۰ شاخصه همچون اخلاق مناظره، انسجام تیمی از منظر استدلال، فرآیند استدلالات، منطقی که از سوی تیم‌ها بکار گرفته می‌شود و انسجام تیمی بین تیم مناظره کننده تیم محقق و اساتید پشتیبانی‌کننده محاسبه می‌شوند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان قزوین در پایان یادآور شد: دنبال هیجانات سیاسی کاذب نیستیم و این را مشاهده کردیم که تیم‌ها از مرحله مقدماتی تا مرحله نهایی از جهت فن بیان و استدلال رشد می‌کنند و تلاش می‌کنند بدون مطالعه در مناظره شرکت نکنند.

نظرات بسته شده است.