نخستین همایش پژوهشی، علمی و کاربردی “آموزش هنر در جهاددانشگاهی، چالش ها و راهبردها” برگزار شد

0

نخستین همایش پژوهشی، علمی و کاربردی “آموزش هنر در جهاددانشگاهی، چالش ها و راهبردها” سه شنبه ۱۵ دی ماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد قزوین به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، این همایش با حضور دکتر قرنفلی معاون آموزشی جهاددانشگاهی، مجتبی آقایی دبیر علمی همایش و دکتر منتظری رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی برگزار شد.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی بیان کرد:

ظرفیت بالای هنر برای توسعه اشتغال و اقتصاد کشور/ ضرورت توسعه هنرهای اسلامی در فضای بین المللی

دکتر قرنفلی بیان کرد: این همایش سومین همایشی است که در معاونت آموزشی جهاددانشگاهی برگزار می شود. اولین همایش به آموزش زبان انگلیسی و همایش دوم به حوزه پزشکی اختصاص داشت. برنامه ریزی شده است که همایش چهارم با عنوان علوم پزشکی بهمن ماه سال جاری برگزار شود. هفته آینده نیز همایش علوم انسانی برگزار خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: رویکرد جدیدی که در آموزش تخصصی به وجود آمده است این است که باید برای آموزش های کوتاه مدت برنامه های بلند مدت داشته باشیم، زیرا آموزش های تخصصی در دنیای امروز از جایگاه مهمی برخوردار است.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی اظهار کرد: ما باید ورودی جدی به مسأله آموزش های کوتاه مدت داشته باشیم و این آموزش را از برنامه جاری خارج کرده و جهت دار و هدفمند کنیم تا جایگاه خوبی در آموزش تخصصی کشور پیدا کنیم.
وی افزود: ما باید پاسخگوی نیازهای جامعه تخصصی که یکی از آنها آموزش تخصصی و پیشرفته است باشیم.
دکتر قرنفلی با بیان اینکه سرعت علم و فناوری به حدی است که هیچ کس نمی تواند به داشته های خود بسنده کند و باید به روز باشد، افزود: برخلاف گذشته فرد دانش آموخته برای سال های زیادی نمی تواند به داشته های خود اکتفا کند و باید به روز شود زیرا سرعت پیشرفت جامعه بالاست.
وی در ادامه اظهار کرد: امید است این نشست منجر  به اقدامات موثر و خوبی شود که بتواند موقعیت ما در بحث آموزش هنر را ارتقا دهد.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه آموزش هنر از چند جهت برای جهاددانشگاهی دارای اهمیت است، گفت: جهاددانشگاهی در بحث هنر و آموزش آن یکی از پیشگامان است و در حال حاضر نیز ۴۳ مرکز آموزشی تخصصی این نهاد تماما یا بخشی از فعالیت خود را به آموزش هنر اختصاص داده اند. لذا این ها به عنوان ضرورت ایجاب می کند ما هنر و آموزش آن را فراتر از یک کار عادی ببینیم.
وی با بیان اینکه یکی از اهدافی که ما با توجه به چالش های کشور و از طریق این همایش دنبال می کنیم بحث اشتغال است، گفت: لذا ما باید این را به عنوان هدف آموزش در نظر بگیریم و رصد کنیم و آن را در بحث توسعه اشتغال ببینیم.
دکتر قرنفلی بر این که در حال حاضر هنر برای توسعه اشتغال و اقتصاد از ظرفیت بالایی برخوردار است تأکید کرد و افزود: در کشوری مانند انگلیس موضوع هنرهای خلاق و فناوری فرهنگی به عنوان یک برنامه ۲۵ ساله در بخش اقتصادی آنها قرار دارد.
وی با تأکید بر ضرورت بررسی بحث اشتغال و ارتباط آن با صنعت خلاق، تصریح کرد: در نقشه جامع علمی کشور یکی از تأکید ها بر فناوری کانونی و پیشرفته بود.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی با اشاره به سه راهبرد مهم و لازم در بحث آموزش گفت: توجه بیشتر به هنرهای خلاق و بحث اشتغال و آموزش، بحث توسعه هنرهای اسلامی در فضای بین المللی و سوق فضای آموزشی به سوی فضای سالم فرهنگی و حاکم کردن فضای فرهنگی مناسب در فضای آموزشی، سه راهبرد لازم در بحث آموزش است.

دبیرعلمی همایش:

آموزش هنر و فعالیت های هنری از ارکان جدی حوزه اقتصاد، تولید، اشتغال و کارآفرینی است

در ادامه این همایش مجتبی آقایی دبیر علمی همایش اظهار کرد: ایده اولیه همایش در کمیته آموزش هنر معاونت آموزشی جهاددانشگاهی شکل گرفت.
وی در ادامه اظهار کرد: بیش از سه دهه است که در حوزه های مختلف جهاددانشگاهی فعالیت آموزش هنر حتی در برخی از واحدهایی که سنخیت موضوعی با هنر ندارند در جریان است و برگزار می شود.
آقایی تصریح کرد: فعالیت های هنری جزو دغدغه های هم قشر علاقه مند و مخاطب جهاددانشگاهی است و هم با بررسی نیازهای جامعه می بینیم بحث هنر بحث اوقات فراغت نیست و تجربه سایر کشورها نشان می دهد امروزه آموزش هنر و فعالیت های هنری یکی از ارکان جدی در حوزه اقتصاد، تولید، اشتغال و کارآفرینی است.
وی بیان کرد: جهاددانشگاهی با وجود صبغه طولانی در حوزه هنر از یک سو، وجود ظرفیت از سوی دیگر و اینکه جهاددانشگاهی در سه حوزه آموزش کوتاه مدت، علمی کاربردی و دانشگاهی دارای فعالیت چشم گیری است، اما با وجود تمام این پتانسیل ها با کمال تأسف باید گفت در برنامه های بالادستی جهاددانشگاهی تجربه های گذشته بازخوانی و ظرفیت های موجود شناسایی نشده است تا هدفمند، ساختارمند و مبتنی بر برنامه کار کنیم.
دبیر علمی همایش در اظهار کرد: امید است در این همایش بتوانیم یک بازخوانی نسبت به تجربیات گذشته و بررسی وضعیت فعلی و پیشنهاد چشم اندازی برای فعالیت های جهاددانشگاهی ترسیم کنیم و به مدلی کلی برسیم.

دکتر منتظری:

حوزه هنر حوزه حساسی است

در ادامه این همایش دکتر منتظری رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی اظهار کرد: حوزه هنر حوزه حساسی است.
وی با اشاره به پیام امام خمینی (ره) در رابطه با هنر تصریح کرد: امام در این پیام هنر را تعریف می کند که ما با توجه به این پیام باید ببینیم تا چه اندازه در این مسیر گام بر می داریم.
دکتر منتظری با اشاره به این که استقلال با اقتدار علمی و اقتصادی حاصل می شود، افزود: آموزش هنر اگر به اشتغال کشور کمک و اقتصاد حاصل کند در جهت فرمایشات امام (ره) است.
از دیگر برنامه های این همایش می توان به برگزاری سه پانل «آموزش هنر در جهاددانشگاهی پیشنیه، حال، آینده»، «مدل های آموزش هنر در جهاددانشگاهی» و «تحکیم هویت ایرانی – اسلامی و آموزش هنر در جهاددانشگاهی» و میزگرد جمع بندی پایانی همایش با محوریت «ضرورت تدوین مدل و مدلسازی ساختاری و سازمانی در حوزه آموزش هنر در جهاددانشگاهی»، «ضرورت شناسایی فرصت ها و ظرفیت های ملی و بین المللی در عرصه آموزش های کوتاه مدت و آکادمیک هنر» و «تدوین سند ره یافت و توسعه آموزش های هنر در جهاددانشگاهی» اشاره کرد.

نظرات بسته شده است.