به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین کتاب « مجموعه مقالات از حکمت اسلامی در فرایندهای هنری و معماری» توسط انتشارات جهاددانشگاهی قزوین به چاپ رسید .
این کتاب توسط استاد عبدالحمید نقرهکارعضو عیأت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران به همت انتشارات جهاددانشگاهی قزوین در ۳۴۸صفحه منتشر گردیده است.
در این کتاب ۱۰ مقاله از مقالات مهندس نقرهکار با موضوع نقشه راه تمدن اسلامی گردآوری شده است که هر یک ابعادی از ضرورت این راه را بیان میدارد.
• در مقاله ( ۱) : ساختار ، مراحل ، منابع و مبانی در فرایندهای انسانی از منظر اسامی مورد بررسی تطبیقی قرار گرفته است.
• در مقاله (۲ ) : پیش نویسی برای نقشه راه تمدن نوین اسامی پیشنهاد شده است.
• در مقاله ( ۳): مهم ترین عنصر کالبدی معماری یعنی اید ههای فضایی – هندسی( مطرح و مغالطه و انحراف برخی از معماران و سبک های معماری معاصر در عدم تمایز بین تعامل ادراکی انسان با فضا در معماری با فضا و هندسه در علوم )ریاضی، فیزیک، زیست شناسی، نجوم و غیره( مورد بحث و ارزیابی قرار گرفته است.
• در مقاله (۴) : انواع مغالطه های موجود و صادراتی از فرهنگ غربی در حوزه مباحث هنری و معماری و شهرسازی مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است.
• در مقاله( ۵) : مؤلف اثبات می نماید که اسام غیر از ارائه خطاناپذیر مباحث نظری و غیر از مصداق الهام بخش هنر و معماری آفرینش ، از بعد کالبدی و عملی نیز با ارائه نمونه ها و نمادهائی نظیر خانه کعبه و جمرات سه گانه در مجموعه بیت الله الحرام، معماری و ضد معماری، نیایشگاه مطلوب و نیایشگاه های نامطلوب را تبیین و تشریح نموده است.
• در مقاله(۶): طراحی جدید مسجد حضرت ولیعصر (عج) در جنوب پارک دانشجو و در مجاورت تأتر شهر در مقایسه با طرح اولیه آن و با توجه به اصول بدیهی در طراحی مساجد مورد ارزیابی و نقد قرار گرفته است.در فرایند تصویب این طرح نامناسب و ناهنجار ، نقش برخی از اساتید دانشگاهی و کارشناسان و مدیران شهری مطرح شده است.
• در مقاله ) (۷):پاسخ به سؤالات مجله طراح ، در این قسمت به سؤالات بنیانی که مجله طراح در حوزه هنر و معماری مطرح نموده است ، به صورت اجمال ، پاسخ هایی ارائه شده است.
• در مقاله( ۸): به این موضوع پرداخته م یشود که اندیش هها، اعتقادات و آرما نهای هنرمند(بنیانهای فرهنگی هنرمند) از یک سو او را به ادراکات زیبای یشناسانه م یرساند و از الهامات انفسی و ربانی برخوردار می گرداند و از دیگر سو استعدادهای عملی و تجربی او توان خلاقانه هنرمند با تمرین و ممارست و تربیت و برخورداری از الهامات آفاقی و تجربی توان خلق آثار هنری را کسب
م ینماید و بدین ترتیب می تواند آثاری ارزشمند و اصیل و با محتوی عمیق و مؤثر و برانگیزاننده به وجود آورد.
• در مقاله(۹):به شش سؤال پیرامون مساجد ایران در یک میز گرد تخصصی شبکه قرآن سیمای جمهوری اسامی ایران به مناسبت هفته جهانی مساجد به این ترتیب پاسخ داده شده است: طراحی و معماری مساجد در دوران گذشته چگونه شکل گرفت و دارای چه ویژگیهایی بوده است؟آیا طراحی معماری موجود مساجد پاسخگوی نیازهای امروز جامعه مسلمین ایران است؟!شرایط متغیر
اوضاع سیاسی، اجتماعی، اقتصادی کشور چه تأثیری بر روند ساخت و ساز مساجد در ایران دارند؟ آیا موقعیت های متفاوت جغرافیایی در نوع معماری مساجد م یتواند اثرگذار باشد؟در ابتدا مساجد را به چه شکلی می ساختند و آن گاه در گذر
زمان چه تحولاتی در نحوه ساخت و ساز و معماری مساجد رخ داده است؟اصول و ارکان طراحی مساجد اسامی در ایران برکدام پایه استوار است؟
در مقاله(۱۰) در پاسخ به سؤالات وزارت مسکن و شهرسازی در باره هویت از منظر معماری و شهرسازی اسلامی ایرانی به ترتیب به این سؤالات پاسخگویی شده است:هویت شهری چیست و دارای چه تعریف و نشانه هایی است ؟چه عناصری هویت شهری را می سازند و شکل می دهند؟ثبات در هویت شهری با توجه به تحولات اجتماعی و اقتصادی تأثیر گزار چگونه امکان پذیر است ؟با توجه به نظرات وزارت مسکن و شهرسازی در خصوص هویت شهری ، چه اقدامات اجرایی انجام گرفته است؟آیا الگوها و هویت بافت های معماری سنتی می تواند جایگزین طرح های معماری و شهرسازی کنونی ایران شوند؟در شهرهای جدید ایجاد چه عناصری
می تواند هویت بخش باشد؟مهمترین شاخصه های اصلی معماری اسلامی کدام است؟چه ویژگی هایی می تواند به شکل مؤثری معماری دوران اسلامی را در سطح بین المللی مطرح سازد؟
علاقه مندان به موضوعات معماری میتوانند برای دریافت این کتاب به شماره تلفن ۰۹۱۰۸۹۵۴۵۲۵ انتشارات جهاددانشگاهی قزوین تماس حاصل فرمایند.