برگزاری نشست «مدیریت واحد فرهنگی، آسیب‌ها و فرصت‌ها» در خبرگزاری ایکنای قزوین

0

نشست آسیب‌شناسی مدیریت واحد فرهنگی در استان قزوین با موضوع «مدیریت واحد فرهنگی، آسیب‌ها و فرصت‌ها» ۱۲ خرداد با حضور مدیران فرهنگی استان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ، اولین نشست و میزگرد آسیب‌شناسی مدیریت واحد فرهنگی در استان قزوین با موضوع  «مدیریت واحد فرهنگی، آسیب‌ها و فرصت‌ها» ظهر امروز، ۱۲ خرداد با حضور محمدحسین شفیعی‌ها، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین و محسن حق‌شناس، معاون فرهنگی شهرداری قزوین در محل خبرگزاری ایکنا استان قزوین برگزار شد.

شفیعی‌ها در این نشست با بیان اینکه ایجاد یک سیستمی که اجزای آن با یک نگاه تعاملی و هم‌افزایی به سمت جلو حرکت کنند و نگاه تعاملی داشته باشند مدیریت فرهنگی نام دارد، اظهار کرد: ایجاد مدیریت فرهنگی واحد در کشور نیازمند فرهنگ‌سازی است.

وی با بیان اینکه نگاه مدیریت واحد یکی از نیازهای حوزه قرآنی نیز به شمار می‌آید، افزود: مدیریت واحد فرهنگی به معنای تداخل در وظایف نیست یا از بین بردن اقدامات مجموعه دیگر نیست بلکه کار با نظم، سازماندهی و هدف مشخص پیش می‌رود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه حوزه فرهنگ به واسطه اهمیت و گستردگی عمیق، نیاز به مدیریت واحد دارد، بیان کرد: متأسفانه باید بپذیریم که در حوزه مدیریت فرهنگی و برقراری ارتباط با مهندسی فرهنگی به شدت عقب هستیم.

این مسئول با بیان اینکه باید در حوزه فرهنگ به یک مفاهمه برسیم، ادامه داد: باید به این نکته توجه کنیم که همه کارهای ما در حوزه فرهنگ سلبی نیست بلکه در حوزه فرهنگ باید به‌دنبال آفند و همچنین تثبیت فرهنگ خود باشیم.

وی با بیان اینکه اجرای برنامه‌های فرهنگی نیاز به استواری و استحکام دارد، تأکید کرد: ضرورت ایجاد معاونت فرهنگی در استانداری و در مجموعه وزارت کشور احساس می‌شود.

محسن حق‌شناس، معاون فرهنگی شهرداری قزوین نیز در این نشست با بیان اینکه یکی از نیازهای انقلابی که برمبنای فرهنگ است، مدیریت فرهنگی است، گفت: انقلاب اسلامی آغازگر یک مفاهمه فرهنگی در جامعه اسلامی بود.

وی با بیان اینکه مدیریت فرهنگی ایجاد یک هم‌پوشانی و هم‌افزایی در بین دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی است، اظهار کرد: امروز چاره‌ای جز انکه به دنبال عملیاتی کردن اتفاقی که ۳۵ سال پیش به دنبال آن بودیم نداریم.

این مسئول با اشاره به اینکه متولیان نهادهای فرهنگی باید در قالب یک هارمونی مشخص پیش بروند، ادامه داد: مدیریت فرهنگی بسترساز ایجاد یک گفتمان مشخص در سطح جامعه و فعالان فرهنگی است.

معاون فرهنگی شهرداری با بیان اینکه برخی فرهنگ را حرکت در یک نقطه دایره‌ای و یا حرکت در یک پاره‌خط می‌دانند، بیان کرد: تعالیم اسلامی فرهنگ را حرکت بر مبنای خط و تا دنیای دیگر می‌داند.

وی با بیان اینکه کم‌اقتدارترین و کم‌اختیارترین مدیر در جمهوری اسلامی، مدیران فرهنگی هستند، تأکید کرد: مدیران فرهنگی علی‌رغم توانمندی‌ها با چالش‌های جدی روبرو هستند.

این مسئول با بیان اینکه مدیریت واحد فرهنگی باید به دنبال رصد، نظارت ، کنترل و پایش باشد، گفت: عناصر و ظرفیت‌های خوبی در استان قزوین برای پایلوت شدن این استان در حوزه مدیریت فرهنگی وجود دارد.

وی در پایان با بیان اینکه متأسفانه هیچ‌گاه از تجربیات دنیا در حوزه مدیریت به درستی استفاده نکرده‌ایم، یادآور شد: باید بپذیریم که  کشورهای دیگر نیز هیچ‌گاه اصالت‌های فرهنگی خود را به راحتی از دست نداده و یا فراموش نکرده‌اند.

5 1 2 4

پاسخ دهید

*