عضو اتاق تعاون قزوین: موانع فعلی اشتغال زنان باید شناسایی شود

0

عضو اتاق تعاون قزوین ضمن تاکید بر شناسایی موانع فعلی اشتغال زنان به منظور ورود بدون دغدغه به بازار کارگفت : برای رفع بیکاری ، بجای استفاده از الگوی مُسکن باید به سمت مشاغل پایدار گام برداشت.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ، عادلی فر، عضو اتاق تعاون قزوین در سومین نشست کارگروه اشتغال زنان که به ریاست جهاددانشگاهی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: باید مشاغل را به دو بخش مختص زنان کم سواد و برخی برای فارغ التحصیلان تقسیم بندی کرد تا بر این اساس تشکل‌های قوی تشکیل شوند.

کوروش زاده نماینده اتاق بازرگانی صنایع و معادن قزوین در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: زیر ساخت‌های صنعت متناسب با بازارهای جهانی نیست و توان اقتصادی کشور برای بازارهای داخلی محدود است و باید برای ورود به بازارهای جهانی آماده شویم.

وی ادامه داد: برای افزایش صادرات غیرنفتی باید از واردات بی‌رویه جلوگیری کرد و علاوه بر آن با آموزش متناسب، فرهنگ کار را نیز تغییر داد.

میرزایی جانشین مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قزوین نیز تصریح کرد: براساس آمار موجود، استان قزوین یک میلیون و ۲۰۱ هزار و ۵۰۵ نفر جمعیت دارد و از این تعداد ۵۹۱ هزار و ۷۶۱ نفر را جمعیت زنان تشکیل می‌دهند که ۴۹٫۲ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود.

به گفته‌ی جانشین مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قزوین ۷۱٫۸۷ درصد جمعیت قزوین بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال هستند که جمعیت فعال را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: به تمام افراد ۱۰ ساله و بیشتر که امکان مشارکت و اشتغال برای آن‌ها مهیا باشد جمعیت فعال اقتصادی اطلاق می‌شود که شامل افراد شاغل و بیکار است.

میرزایی با اشاره به اینکه به کار کمتر از ۴۴ ساعت در هفته اشتغال ناقص می‌گویند، افزود: نرخ بیکاری در سال ۹۱، ۱۲٫۱ درصد بوده است و نرخ بیکاری زنان در این مدت ۱۷٫۵ درصد بوده و این در حالی است که نرخ بیکاری در مردان ۱۰٫۹ درصد بوده است.

وی افزود: در سال ۹۱سهم شاغلان استان در بخش‌های کشاورزی۲۱٫۶، صنعت ۳۶٫۹، خدمات ۴۱٫۴ و خصوصی ۸۷٫۹ درصد بوده است، همچنین در سه ماهه نخست سال جاری نرخ مشارکت استان ۳۷٫۱ درصد، نرخ بیکاری ۱۰٫۷، سهم اشتغال در کشاورزی ۱۹٫۶، صنعت ۳۳ و بخش خدمات نیز ۴۷٫۳ درصد به ثبت رسیده است.

جانشین مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قزوین با اعلام اینکه در سال ۹۱ بالغ بر ۱۰ هزار نفر توسط کاریابی‌ها به کار گمارده شده‌اند، تصریح کرد: از سال ۸۸ تاکنون تقاضایی در بخش صنعت وجود ندارد و باید برای آمادگی و سامان دادن به بهم ریختگی‌های شغلی بسته‌ای را آماده کرد.

میرزایی یادآور شد: برگزاری دوره آمادگی شغلی سبب افزایش مهارت در فضای کسب و کار خواهد شد و علاوه بر آن با ساماندهی مشاغل خانگی و عرضه آن‌ها به بازار می‌توان گام خوبی برای کاهش نرخ بیکاری زنان برداشت.

پاسخ دهید

*