رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین: نیازمند کمک اصناف در تجاری سازی طرح‌های برگزیده جشنواره طراحی لباس هستیم

0

رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین گفت: مرحله اصلی جشنواره “طراحی لباس بانو” تجاری سازی طرح‌هاست که در این مرحله نیازمند کمک اصناف هستیم.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ،  محمد حسین فائزی رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین در مراسم اختتامیه دومین جشنواره طراحی لباس بانو که در فرهنگسرای بانو حضرت زهرا(س) برگزار شد، اظهار کرد: بعد از ۳۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، خلا طراحی لباس بر اساس الگوهای اسلامی و ایرانی هنوز به صورت حل نشده در سیستم مدیریت فرهنگی و آموزشی کشور باقی مانده و هنوز نتوانسته‌ایم در این زمینه کار جدی انجام دهیم.

وی افزود: برگزاری جشنواره طراحی لباس، یک فعالیت کاملا ماموریت محور و دارای اهداف عالی است که توسط معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان قزوین و براساس نیازسنجی‌های کشوری و استانی در زمینه طراحی و تولید لباس‌های ایرانی- اسلامی برنامه ریزی اجرا شده است.

این مسئول ادامه داد: خرید یک لباس اجتماعی یا مانتوی بانوان با قیمت مناسب و طراحی مطلوب، مشکل همیشگی و جدی نه تنها بانوان محجبه بلکه یک خانم با پوشش متناسب و معمولی بوده است که حرکت جدی در این زمینه انجام نشده بود.

فائزی با اشاره به فراهم کردن زمینه‌های لازم برای برگزاری جشنواره طراحی لباس بانو خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی واحد استان قزوین، با هدف تامین زیر ساخت‌های لازم برای تربیت نیروی انسانی جهت طراحی لباس، به عنوان اولین مرکز در کشور رشته طراحی لباس را در مرکز علمی و کاربردی این واحد راه اندازی کرد و وقتی احساس شد که فارغ التحصیلان و دانشجویان این مرکز زمینه‌های لازم برای فعالیت عملی در این رشته را دارا می‌باشند اقدام به برگزاری جشنواره طراحی لباس کرد.

رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین با تاکید بر این نکته که افزایش کیفی و ورود به چرخه تولید طرح‌های ارائه شده به جشنواره مهم‌ترین هدف برگزاری این جشنواره است، تصریح کرد: هدف از برگزاری این جشنواره صرفا برگزاری همایش، نمایش واهدای جایزه نیست بلکه هدف واقعی ما وقتی تامین می‌شود که محصولات، طرح‌ها و مدل‌های جدید و برگزیده این جشنواره در تولید انبوه وارد بازار شده و به عنوان پوشش مورد استفاده بانوان جامعه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: اگر این امر تحقق نشود از نظر ما هیچ اتفاق خاصی با برگزاری جشنواره نیفتاده و فقط وقت صرف شده و هزینه بیت المال هم بیهوده از بین رفته است.

این مسئول با ذکر این نکته که نظریه عدم وجود خریدار برای مانتو و لباس‌های ایرانی اسلامی شبهه‌ای اشتباه است، تصریح کرد: متاسفانه در جامعه امروز از سوی برخی افراد و بازاری‌ها ادعا می‌شود که در زمینه پوشاک و لباس بانوان، الگوهای ایرانی و اسلامی خریدار ندارد که این موضوع شبهه و  نظریه‌ای غلط است و خرید پوشاک و لباس بستگی به ذائقه و امکانات هر فرد دارد.

فائزی ادامه داد: عدم وجود بت پرستی و محجبه بودن بانوان ایرانی دو ویژگی اصلی و اخلاقی ایرانیان بوده و مردم ایران در همه ادوار تاریخی خویش، پیرو یکی از ادیان آسمانی و الهی و بانوان جامعه هم دارای حجاب بوده‌اند و در دوره ی پهلوی هم که دولت وقت اصرار بر کشف حجاب داشت با مقاومت بدنه متدین مردم روبرو شد.

رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین تاکید کرد: با حجاب بودن جزو ذات مردم ایران است و مردم ایران زمین مردمانی با ویژگی‌های خاص هستند که سایر ملت ها فاقد این ویژگی‌ها هستند.

این مسئول اظهار کرد: قائل به این نیستیم که ذائقه مردم ما به سمت اجناس بد و بی‌کیفیت بازار کشیده می‌شود بلکه می‌توان گفت که در زمینه خرید اجناس مورد نیاز، ذائقه سازی شده و هر فرد می‌تواند فقط متناسب با امکانات مالی که در اختیار خود دارد خرید کند و از طرف دیگر هم دست‌هایی در پشت صحنه در حال ذائقه سازی در پوشش و خرید هستند.

وی افزود: اگر جنس خوب با کیفیت مناسب و قیمت منطقی وارد بازار شود مجموعه فعالیت‌های انجام شده و نظریات ارائه شده به صورت اجرایی و عملیاتی ثابت خواهد شد.

فائزی گفت: جهاددانشگاهی واحد استان قزوین با هدف ارائه الگوهای اسلامی و ایرانی در بخش پوشش بانوان جریانی را طراحی کرد که اولین مرحله آن تربیت نیروی انسانی متخصص در بخش طراحی بود که با راه‌اندازی این رشته در مرکز علمی کاربردی این واحد تامین شد.

رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین ادامه داد: فاز دوم این جریان که وجود محل و زمینه‌ای  برای اجرایی و عملیاتی کردن آموزش‌ها بود با برگزاری جشنواره طراحی لباس بانو عملی شد اما در فاز سوم که تجاری سازی طرح‌های برگزیده است نیازمند کمک اصناف هستیم.

این مسئول با تاکید بر اینکه فعالیت در زمینه تولید انبوه محصولات این جشنواره دارای صرفه اقتصادی است، اضافه کرد: تجاری سازی طرح‌های ارائه شده در جشنواره نیازمند کمک اصناف و تولیدی‌های لباس و پوشاک است که قطعا دارای صرفه اقتصادی و بازار خوبی است هست و اگر این اجناس وارد بازار مصرف شود نه تنها در قزوین بلکه در کل کشور می‌تواند چرخه اقتصادی پردرآمدی را به خود اختصاص دهد.

فائزی افزود: با توجه به اینکه وظیفه جهاد نمونه سازی علمی است و وجود مراکزی همچون مجموعه رویان، پژوهشگاه ابن سینا و پژوهشکده سرطان مصداق بارزی از این فعالیت است آماده همکاری‌های دو جانبه در بخش‌های فنی و علمی هستیم.

پاسخ دهید

*