مدیرکل امور بانوان استانداری قزوین گفت: جهاددانشگاهی قزوین در زمینه طراحی لباس ایرانی- اسلامی گامی مفید به سوی حفظ حجاب اسلامی برداشته است.

0

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ، طاهره بیگم سیدی اظهار کرد: عملکرد جهاددانشگاهی در زمینه طراحی لباس ایرانی – اسلامی و ‌برگزاری جشنواره‌های متنوع به منظور تولید لباس‌های مطابق با حجاب اسلامی و سنت‌های ایرانی قابل تقدیر است

وی افزود: اولین مرحله جشنواره استانی ” طراحی لباس بانو” توسط جهاددانشگاهی در استان۲۱ تیر ماه سال‌جاری به مناسبت روز عفاف و حجاب برگزار شد که در این جشنواره به چاپ بر روی پارچه تاکید شده بود.

مدیرکل امور بانوان استانداری قزوین خاطرنشان کرد: در این مرحله از جشنواره که فاز دوم اجرایی جشنواره محسوب می‌شود بر روی برش‌های مختلف پارچه الهام گرفته از کاشی‌کاری‌های ایرانی و اسلامی و تنوع بیشتر توجه شده است.

وی با اشاره به ضرورت برگزاری جشنواره گفت:‌ در این جشنواره با فراخوان‌های صورت گرفته،‌ طراحان و خیاطان استان را به منظور استفاده از ذهن خلاق و توانمندی آن‌ها جهت تولید لباس‌های مطابق با حجاب اسلامی و سنت‌های ایرانی پای کار آورده شده‌اند.

سیدی تصریح کرد: برگزاری این جشنواره‌ها و طراحی لباس مناسب اسلامی- ایرانی می‌تواند ما را یک گام به هدف نهایی «استفاده از حجاب اسلامی و ایرانی» نزدیک‌تر کند، در این میان به منظور تحقق هدف باید نیازسنجی‌های لازم صورت گیرد.

وی یادآور شد: مجریان جشنواره به منظور اینکه طراحی لباس مطابق با نیازهای جامعه هدف باشد باید از راه‌های مختلف نظرات مخاطبین و عموم بانوان که برای دیدن نمایشگاه حضور پیدا می‌کند را دریافت کنند و آثار خود را با توجه به نیاز مخاطب طراحی کنند.

مدیرکل امور بانوان استانداری قزوین تاکید کرد: در طراحی لباس اسلامی – ایرانی محدودیت‌هایی تحت عنوان شاخص‌های پوشش اسلامی داریم که در این میان هنرمندان، طراحان و دوزندگان باید بر اساس شاخص‌های پوشش بانوان که در آیات و روایات تعیین شده،‌ لباس طراحی کنند.

وی ادامه داد:‌ لباس‌های طراحی شده ضمن حفظ شاخص‌های اسلامی و ایرانی باید جذابیت‌های لازم به منظور پاسخگویی به نیازهای بانوان را داشته و همچنین در طراحی آن تنوع‌طلبی و زیبایی‌پرستی زنان مورد توجه قرار گیرد.

سیدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور تهاجمی از سوی دیدگاه‌های غربی ورود پیدا کرده است و برخی از لباس‌های موجود در بازار برگرفته از طراحی غربی می‌باشد که باید با این تهاجمات مقابله کنیم که در این میان برگزاری این جشنواره‌ها حائز اهمیت و ارزشمند است.

وی تصریح کرد:‌ جهاددانشگاهی استان قزوین از زمانی که رشته طراحی لباس را به لیست رشته‌های دانشگاهی خود اضافه کرده است، ارتباط خوبی با مخاطبین برقرار کرده؛ به طوری که شاهد این هستیم که برای اولین بار در استان طرحان لباس گردهم آمده‌اند.

سیدی یادآور شد: در این جشنواره‌ها طبق فراخوان‌های صورت گرفته برخی از طراحان لباس مستعد شناسایی و جذب شده‌اند و برخی دیگر شناسایی ولی هنوز زمینه جذب آن‌ها آماده نشده است.

مدیرکل امور بانوان استانداری قزوین در پایان تاکید کرد: با توجه به وجود طراحان لباس مستعد در استان، سیاست‌های خاصی باید اتخاذ شود تا در طراحی لباس مناسب از طراحان استان و دیگر شهرستان‌ها بهره‌مند شویم و با توجه به تجمیع نگاه‌ها و نظرات متفاوت زودتر به هدف برسیم.

پاسخ دهید

*