با صدور بیانه؛ هفتاد و ششمین گردهمایی معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور پایان یافت

0

گردهمایی معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی که از دوم دی ماه در یزد کار خود را آغاز کرده بود، امروز سوم دی ماه با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی دفتر مرکزی، با صدور بیانیه ای هفتاد و ششمین گردهمایی معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور به کار خود پایان داد.
در متن این بیانیه آمده است:
در میان راه دهه‏ی چهارم حیات دینی و انقلابی جهاددانشگاهی که با سال‏های پر تلاطم امواج بیداری اسلامی مقارن است، به  شکرانه‏ی حصول توفیق “خدمت جهادی”، به صدق و خلوص دل، خداوند منان را ستایش کرده و سپاس می‏گوییم که در سایه‏ی لطف و عنایاتش، فخر حضور در اجتماع ایمانی معاونان فرهنگی را یافته‏ایم و در شهری که معطر از نفس مردمانی متقی، علمایی والا و جوانانی کوشاست، گرد هم آمده‏ایم تا به فضل رحمانی خداوند تعالی پیمان سدید خود را با اهداف و آرمان‏های نظام و انقلاب اسلامی تازه کرده و با تأسی به روح بلند معمار فقید نهضت، با رهبر فرزانه‏ی انقلاب اسلامی تجدید عهد نماییم.
برای جمع معاونان و مدیران فرهنگی جهاددانشگاهی، اندیشه و حیات جهادی با هر دو وجه آرمان و بستر کوشش مداوم، مهمترین مشخص و امتیازی هستند که هیچ‏گاه نخواهند گذاشت که این آرمان‏ها، در جریان گذر زمان رنگ ببازند و مرتبه های بلند خود را از دست بدهند.
یکایک جمع حاضر در این گردهمایی بروشنی می‏دانند که آنچه در کوران حوادث و تلاطم این همه سال سخت سبب حفظ انگیزه و تازگی و طراوت جان‏ها می‏شود، فرهنگ گرانسنگ جهادی در همه‏ی ابعاد مدیریتی و اجرایی این نهاداست.
همراهان و همنوردان مسیر رشد در این نهاد ریشه‏دار دریافته‏اند که توفیق خدمت جهادی به خودی خود یک پاداش الهی است که نتایج و برکات آن بر مبنای اندیشه‏های آرمانی منعکس در آیات الهی تضمین شده و حضور در این نهاد با همه‏ی سختی‏ها و تنگناهای مشهود آن، در بردارنده‏ی اجری است که شرح صدر و گشایش گره از زبان‏ها و بیان‏ها از آثار ارزشمند آن است.
از همین رو اجتماع حاضر معاونان فرهنگی به صراحت تمام، با ملت و مخاطبان خود همدل و همزبان شده و تمام توان خود را صرف خدمتی خواهند کرد که ابعاد آن را آموزه‏های دینی و فرهنگی شکل داده است. بنابراین با اعتقاد روشن و بالنده به آنچه از فرهنگ جهادی آموخته‏اند، هم قسم می‏شوند که عشق و ایمان را نخست در  جان خود بپرورند و سپس برای مخاطبان خود گسترده سازند.
همه‏ی آنان که در این فضا تنفس کرده و بالیده‏اند بخوبی می‏دانند که اگر خود را ذات یافته از هستی بخش نیابند، نخواهند توانست در این رسالت سترگ بدرستی قدم از قدم بردارند.
بر همه‏ی این جمع مبرهن است که ویران کننده‏ترین آسیب‏های فرهنگی همان‏ها هستن که از درون، فضای فرهنگی جامعه را ویران می‏کند. آفات حسرت‏‏باری همچون سیاست‏زدگی، بهت و تسلیم منفعلانه در برابر ارتفاع غیرحقیقی فلسفه‏ها و موجودیت‏های بیگانه، عصبیت و پسروی جاهلانه و خود‏باختگی و تهی شدن از درون، همه و همه مشخصاتی هستند که به مثابه آفت‏ها و آسیب‏های بزرگ جلوه‏گر شده و فقط دامن کسانی را خواهد گرفت که از ایمان و آگاهی تهی هستند و جز به صورت‏سازی و حفظ ظواهر نمی‏اندیشند.
برای همه‏ی کسانی که تربیت‏ یافته از آموزه‏های عمیق و اصیل امام فقید و ارزش‏ها و نگرش‏های موکد رهبر فکور و فرزانه منبعث از مکتب استوار نبی‏خاتم هستند، کوشش فرهنگی در قالب یک رسالت، جز در سایه‏ی عشق و اعتقاد محقق نمی‏شود. بنابراین خطاب به همه‏ی آنان که تسلیم در برابر معادلات و بازی‏های سیاست پیشه‏‎گان و زورمداران و زراندوزانی که در ظواهر قدرت‏ها و بازار و تجارت سرمایه‏داری مدرن فریفته شده‏اند می‏گویند که برای انسان قرن حاضر که در معرض مخاطرات تنهایی و تیرگی جهان جدید قرار گرفته، راهی جز پیوستن به مسیر فلاح و بیداری الهی باقی نمانده و اگر تکلیف خود را با امواج دنیای مبهم برآمده از سیاست و اقتصاد ظالمانه روشن نکنند، از زیانکاران هر دو جهان خواهند بود.
معاونان و مدیران جهاددانشگاهی بروشنی و آشکارا تصریح می‏کنند که آحاد سیاستگذاران و تصمیم‏سازان فضای فرهنگی در هر گوشه از جهان، و از جمله در کشور ما، اگر به صورت فرایندهای مستمر، دغدغه و درد فرهنگ انسان‏ساز را در درون خود رشد ندهند و تقویت نکنند و اگر در جریانی رشددهنده، ذهن و جان خود را نسبت به مسائل جهان امروز آگاه نکنند، بی‏تردید به عنوان عناصر بی‏خبر و منفعل، رفته رفته نه تنها برای جامعه و مردم خود مفید و موثر نخواهند بود، بلکه به عنوان علل و عوامل منفی در جریان حیات ملت‏ها و فرهنگ‏ها، سبب سرافکندگی محتوم  خواهند شد.
فضای فرهنگی در همه‏ی ابعاد خود، نه جای کاسبی است و نه جای سیاست‏پیشگی، از این رو جوانان پرنشاط و مؤمن به سرافرازی ایران و اسلام باید خود را برای قبول مسئولیت‏های سنگین در فضای فرهنگ و هنر کشور مهیا سازند و به صف نیروهای بالنده فرهنگی درآیند؛ زیرا جهان جدید، جهان پرتلاطم زندگی اول و زندگی دوم در فضای مجازی است. در چنین جهانی تمام معادلات و روش‏ها و تمام ارزش‏ها و نگرش‏ها، وضعیت و موقعیت‏های متفاوت خواهند داشت.
جنگ نرم به عنوان یک جریان پنهان و خزنده و نیز به عنوان سلاح تازه‏ی قدرت‏ها برای تضعیف ثبا ت و امنیت اجتماعی و فرهنگی، تهدید جدی برای زدودن الگوهای رفتاری و هنجارهای ارزشی جامعه‏ی‏اسلامی و تخریت الگوها و ارزش‏های نظام اسلامی است و استحاله‏ی فکری و فرهنگی برنامه‏ای حساب شده، مسالمت‏آمیز و درازمدت، مدت‏هاست به صورت جدی برای همه‏ی ما به عنوان یک مسأله فرهنگی مطرح است؛ زیرا در این ماجرا، دشمن برای جوانان دانشجو بیشترین سرمایه‏گذاری را کرده است.
اگر نسل جوان جامعه‏ی ما در چنین جهانی بتواند فرهنگ و هویت خود را حفظ کند و در عین حال پرچم و نام و نشان ملت خود را برافراشته نگه‏دارد، اهداف و آرمان‏های بلند ملت ما به سمت تحقق پیش رفته است و در غیر این صورت زمانی نخواهد گذشت که در پیچ و تاب و پرتگاه‏های جهان جدید، جز یک هویت و موجودیت رنگ باخته و ارزش‏های فراموش شده، چیزی حاصل نخواهد داشت. از همین رو نگرانی‏های مقام معظم رهبری را در فضای فرهنگی جهان امروز یادآور می‏شویم و ضمن تجدید عهد، تصریح می‏کنیم که دستگاه مدیریت عالی کشور باید این نگرانی‏ها را دور از دایره‏ی مسئولیت‏های خود نداند و هر یک از دلسوزان فرهنگ ایران اسلامی باید خود را یکی از مخاطبان مستقیم این نگرانی‏ها بدانند.
معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی در پیشگاه رهبری و امت اسلامی، اعلام می‏کنند که به حکم فرهنگ منعبث از قرآن کریم، اساسی‏ترین رسالت همه‏ی ما، بالنده کردن فضای فرهنگی کشور در مسیر آگاهی و رشد عیمق و گسترده است و در این راه از هیچ کوششی فرو گذار نخواهند کرد.
بی‏شک آموزه‏های عمیق دینی و تعالی انسان، به شرط تقوا و تزکیه‏ی نفس و توکل بر ذات باری تعالی محقق می‏شوند و می‏توانند بزرگترین جریان فرهنگی را در دنیای ا مروز بروز دهند.
در اینجا فرصت را مغتنم می‏شماریم و به مردم مسلمان، فرزانه، نجیب و آگاه ایران، درود می‏فرستیم و حضور شایسته‏ی آنان را در تمامی عرصه‏های انقلاب ارج می‏نهیم و به‏همین وسیله، بار دیگر جامعه‏ی دانشگاهی را برای همراهی در خدمت جهادی فرا می‏خوانیم.
فرهنگ، آموزش و تحقیق و اشتغال، نوآوری و ابداع و همه‏ی جلوه‏های کار این نهاد، ماهیتاً کوشش فرهنگی‏اند و به عنوان گستره‏های فعالیت نوین و مؤثر، مقولانی هستند که تلاش در عرصه‏های آنها پایان‏ناپذیر است. جهاد در این عرصه‏ها برای ما رسالتی بزرگ است و رشد و سرافرازی ملت را رقم خواهد زد.
جهاددانشگاهی در این سال‏ها به فتح و گشایش مرزهای نوین خدمت می‏اندیشد و جهادگران محقق و مومن به تولید علم و اندیشه، وظیفه‏ی امروز خود را صرفاً رفع نیاهای موردی و مقطعی جامعه و کشور نمی‏دانند و به خلق فضاهای تازه در ابعاد بسیار وسیع روی آورده‏اند. بی‏شک این هدف متعالی جز با حضور و همراهی جمعیت وسیع مخاطبان فراهم نخواهد شد.
معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی بر این اعتقادند که کلیت نهاد جهاددانشگاهی برای فتح قله‏های اهداف یاد شده و گشودن مرزهای تازه در همه‏ی ابعاد توسط این نهاد، نیازمند همگرایی و هم‏افزایی همه‏ی حوزه‏های پژوهشی، آموزشی و اشتغال است.
همچنین در آخرین بررسی‏ها و تصمیمات، معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی با تأکید و توجه وافر، در نظر دارند کل دانشجویان شاغل به تحصیل در مجموعه‏های تابع این نهاد را در قالب برنامه‏ای جامع، تحت پوشش برنامه‏های فرهنگی بدیع و فراگیر قرار دهند. بدیهی است مطابق موضوع و محور اصلی گردهمایی حاضر، فصل تازه‏ی کار فرهنگی جهاددانشگاهی در فضای مجازی، نه فقط به عنوان یک ابزار، بلکه به عنوان بخشی از مسیر و بستر اصلی فعالیت فرهنگی تعیین شده است.
بر این امید هستیم که با تمهیداتی که اندیشیه شده بتوانیم بر گستردگی و عمق فعالیت‏ها از این طریق دست یابیم و نیز امید آن داریم که نسل دانشجو به عنوان جمعیت حرکت دهنده‏ی فرهنگ و فعالیت فرهنگی، همراه و همدل خدمتگزاران خود در جهاددانشگاهی باشند.
اینک در آستانه‏ی ایام ولادت پیامبر اعظم(ص) و آغاز هفته‏ی وحدت، ضمن عرض تبریک، از خداوند بزرگ می‏خواهیم که به همه‏ی ما توان و انگیزه‏ی کوششی هدفمند و مبتنی بر آرمان‏ها و رسالت‏های جهادی را عنایت فرماید تا در موقعیت حائز اهمیت کنونی، توفیق ایفای وظیفه‏ی خود را بیابیم و با کمیت و کیفیت متفاوت و متمایز، شاهد تحقق اهداف عالیه‏ی خود باشیم. چنین می‏اندیشیم که برگزار انتخابات مجلسین خبرگان و شورای اسلامی و دیگر رخدادهای بزرگ سیاسی و اجتماعی که گوشه‏های مهمی از جوامع جهان اسلام را درگیر ساخته، از جمله موضوعات مهمی است که جز در سایه‏ی وحدت عمیق و همگرایی و نیز همدلی و همزبانی ملت و دولت در حل مشکلات و مسائل داخلی و معاضدت وسیع و عمیق مسلمانان برای خارج از مرزهای ما سامان نخواهد بخشید.
در  پایان، یکایک حاضران در گردهمایی معاونان فرهنگی، تنفس در شهری را که به معنویت و ایمان و حیات معنوی جاودانه‏ی روح بلند حضرات آیات عظام صدوقی، خاتمی، اعرافی و به ویژه مرحوم آیت‏ا…العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، مؤسس حوزه‏ی علمیه قم مزین است و این گردهمایی با یادکردی از ایشان تشکیل شده، برای خود سعادت می‏دانیم و امید داریم که به اغتنام این فرصت، از برکات معنوی این سرزمین دیرینه بهره‏ مند شویم.

نظرات بسته شده است.