نماینده ولی فقیه در قزوین:جهاددانشگاهی تلفیقی از علم و ایمان است

0

حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در قزوین در دیدار با رییس جهاددانشگاهی در رابطه با جهاددانشگاهی اظهار کرد: جهاددانشگاهی تلفیقی از علم و ایمان است و همین ترکیب را می توان رمز پیشرفت چشمگیر این نهاد دانست.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهیواحد قزوین، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده‌ ولی فقیه و امام جمعه‌ قزوین در دیدار با رییس جهاددانشگاهی، با اشاره به نام جهاددانشگاهی و بار معنایی آن گفت: بنده تصورم از نامگذاری جهاددانشگاهی نوعی اعتراض به روند روزمرگی‌های عمومی است، گویا نام جهاددانشگاهی یک اعتراض بود به این معنا که ما می‌خواهیم انقلابی عمل کنیم و نوید این بوده که ما یک چیزهایی داریم که دیگران ندارند و می‌خواهیم دیگران از آنها استفاده کنند.
وی با اشاره وعده‌ نصرت خدا به مجاهدان راه حق، گفت: یک نیرویی که می‌خواهد حمله کند باید سه برابر نیرویی که می‌خواهد دفاع کند امکانات و تجهیزات داشته باشد؛ ما یک چیزهایی داریم که دیگران ندارند، ما این وعده‌های نصرت خدا را داریم که دیگران از آن بی‌بهره‌اند.
حجت‌الاسلام عابدینی با اشاره به این که ما معتقد به امدادهای غیبی الهی هستیم، به آیات قرآن در زمینه امداد الهی به مجاهدان و رزمندگان اسلام در جنگ احزاب اشاره کرد و افزود: در جنگ احزاب پیامبر در شرایط جنگی و اقتصادی سختی بودند، به علت کمبود آذوقه یک عدد خرما را بین دونفر تقسیم می‌کردند، حتی برخی از رزمندگان با چوب و ابزارهای دیگر مجبور بودند بجنگند و شمشیر به اندازه‌ کافی وجود نداشت، علاوه بر آن از نظر اجتماعی و اوضاع داخلی هم منافقین در شهر مدینه برای پیامبر دردسر درست می‌کردند.
وی افزود: اما در همین اوضاع، هنگام کندن خندق، زمانی که کلنگ به سنگ خورد و جرقه زده شد، پیامبر فرمودند من در این جرقه شکستن کاخ کسری را می‌بینم، زمانی که دومین کلنگ زده شد، فرمودند من در این جرقه شکسته شدن کاخ قیصر را می‌بینم.
نماینده ولی فقیه در استان در ادامه اظهار کرد: من فکر می‌کنم جهاددانشگاهی تلفیقی از علم و ایمان است. آن چیزی که باعث می‌شود شما از کسانی که قبلا در این مسیر بودند سبقت بگیرید، همین جنبه‌ ایمانی آن است.
رییس جهاددانشگاهی گفت:فرهنگ باید بر بال علم و فناوری به دنیا صادر شود

در ادامه این دیدار دکتر طیبی تصریح کرد: حمایت مسوولان استانی از جهاددانشگاهی واحد قزوین برای توسعه این استان ضروری است.
دکتر طیبی با اشاره به برنامه‌های آموزشی جهاددانشگاهی و ایجاد دوره‌های آموزشی با هدف تربیت نیروهای متخصص و ساختارهای فرهنگی ایجاد شده در جهاد، افزود: انصافا در این مسیر با تلاش بی‌وقفه الگو سازی خوبی صورت گرفت، تلاش‌های فرهنگی موثری انجام و ساختارهای فرهنگی خوبی همچون سازمان فعالیت‌های قرآنی، خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) و خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ایجاد شد.
وی اظهار کرد: آنچه را که در حوزه‌ پزشکی در پژوهشگاه ابن‌سینا و پژوهشکده سرطان سینه شاهد آن هستیم، تبدیل علم به فناوری در حوزه‌های نوین پزشکی است.
دکتر طیبی با اشاره به این که در حوزه‌های علوم اجتماعی و انسانی کارهای ارزنده‌ای انجام شده است، افزود: بسیاری از فعالیت‌های شاخص جهاددانشگاهی در چند واحد جهاد خلاصه می‌شد، این مسأله برای ما قابل قبول نبود، برای همین برنامه ریزی کردیم تا این برنامه‌های شاخص بر مبنای مزیت‌های بومی و مزیت‌های ملی در همه‌ واحدهای استانی اتفاق بیافتد، در همین زمینه جهاددانشگاهی قزوین هم مأموریت‌هایی را با مزیت‌های بومی و ملی بر عهده گرفته است.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به این که سند پنجم توسعه‌ جهاد دانشگاهی تدوین شده است، بر نقش جهاد در اجرای نقشه‌ی جامع علمی کشور تأکید کرد و ادامه داد: در حوزه‌ صنعتی ۱۶ سال است که بر اقتصاد دانش بنیان تأکید می‌کنیم، اما اکنون می‌دانیم که فرهنگ با دوبال علم و فناوری باید صادر شود؛ ما در برخی از صنایع بیش از ۱۲۰ سال قدمت داریم، ولی هنوز صاحب علم و فن نیستیم و برای مثال در زمینه‌ نفت، هنوز هم نیاز داریم تا فناوری را بخریم.
طیبی در پایان گفت: ما در حوزه‌ پژوهش معتقدیم که کارهای پژوهشی باید به صورت مأموریت محور باشد، یعنی وقتی برای انجام یک پژوهش هزینه‌ای را متحمل می‌شویم باید به یک نتیجه منتهی شود، یک مشکل را حل کند و حتی بتواند پولی را که برای آن هزینه شده است بازگرداند

نظرات بسته شده است.