رئیس جهاد دانشگاهی استان: تبدیل حمام حاج میرحسن به کارگاه طراحی و بافت فرش

0

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین با بیان اینکه بر اساس دستور کار ۲۱ سازمان ملل، محله دیمج به عنوان پایلوت استانی انتخاب‌شده است، گفت: حمام تاریخی حاج میرحسن واقع در کوچه دیمج تبدیل به کارگاه بافت فرش شده و علاوه بر اینکه می‌تواند برای اهالی درآمدزا باشد برای ۸۰ تن از قالی‌بافان نیز ایجاد شغل خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قزوین، محمد حسین فائزی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در ستاد جهاد دانشگاهی استان برگزار شد با اشاره به اینکه پیرو بیانات مقام معظم رهبری، تدوین اولین منبع آموزشی زبان انگلیسی به نام ۸″ ” در مقیاس بین‌المللی که از سال ۹۲ آغاز شده است، اظهار کرد: چنین کتابی تا کنون در ایران تدوین‌نشده و این در حالی است که اکثر اعضای این گروه را جوانان قزوینی تشکیل می‌دهند.

وی افزود: سخت‌ترین مرحله زمانی بود که ۶ گروه متنوع با تخصص‌های گوناگون در این طرح جهاد دانشگاهی را همراهی می‌کردند و این درحالی‌که است که جلد اول این کتاب در چهارشنبه گذشته در دفتر آیت‌الله عابدینی و با حضور رئیس کمیسیون اصل ۹۰ رونمایی شد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین با اشاره به اینکه هر سه ماه یک‌بار یک جلد از این کتاب وارد بازار خواهد شد و ضمن آموزش، توزیع گسترده این کتاب از ترم زمستان آغاز می‌شود، تصریح کرد: بررسی‌ها نشان داده مخاطبان اقبال بسیار بیشتری به کتب تدوین‌شده ایرانی دارند.

فائزی با بیان اینکه مهم‌ترین آسیب کتب آمریکایی و انگلیسی، ترویج و آموزش سبک زندگی غربی‌ها است، خاطرنشان کرد: عادی‌سازی ارتباط انسان با حیوانات نجس و یا ترویج ارتباط آزاد با جنس مخالف از جمله آسیب‌های جدی این کتاب‌ها به شمار می‌رود.

وی اضافه کرد: مجموعه آموزشی”۸″ که برای گروه سنی جوان تهیه‌شده است را می‌توان دستاورد شاخص جهاد دانشگاهی در سال‌های ۹۴ و ۹۵ دانست.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین با اشاره به سرمایه‌گذار بین‌المللیِ لبنانی برای این مجموعه آموزشی توضیح داد: نشر بین‌المللی صائغ، استقبال گسترده‌ای از این مجموعه انجام داده و قصد دارد تا با هزینه خود این مجموعه را برای مخاطبان مسلمان در غرب آسیا منتشر کند. فائزی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه اقتصاد مقاومتی داشته است، تصریح کرد: از ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی برونگرا و درون‌زا بودن است چراکه در این صورت به مزیت‌های بومی توجه شده و سبب ایجاد شغل و افزایش درآمدزایی خواهد شد.

باز آفرینی فرش قزوین به همت جهاد دانشگاهی استان

وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در چند موضوع با همین نگاه پیشرفته و موضوع فرش قزوین نیز یکی از همین برنامه‌ها بوده است، ادامه داد: این نهاد توانسته است طرح و نقشه فرش قزوین را که دهها سال به فراموشی سپرده‌شده بود با ابداع خود بازآفرینی کند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین با بیان اینکه بر اساس دستور کار ۲۱ سازمان ملل محله دیمج به عنوان پایلوت استانی انتخاب‌شده است، افزود: کارگاه حاج میرحسن واقع در محله دیمج تبدیل به کارگاه بافت فرش شده و ظرفیت اشتغال زایی برای حداقل ۸۰ نفر را دارد.

فائزی با اشاره به اینکه در حوزه فرش قزوین فرآیند علمی و تحقیقاتی آغاز و درنهایت منجر به احیای طرح و نقشه فرش قزوین شد، اظهار کرد: تابلو فرش قزوین نیز ابداعی جدید از جهاد دانشگاهی به شمار می‌رود چراکه ترکیبی از طرح و نقش فرش قزوین به همراه خطوط خوشنویسی است همچنین در سال جاری رونمایی خواهد شد و ارزش تجاری بالایی دارد.

وی اضافه کرد: امروزه آسیب‌های لباس با مدهای جدید و غربی بسیار زیاد شده و انتخاب و یافتن لباس برای خانم‌هایی که قصد دارند پوشش وزینی داشته باشند تا حد زیادی دشوار شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین تصریح کرد: جهاد دانشگاهی تنها مکانی است که در سطح آموزش عالی و در استان نیروهایی را برای طراحی لباس‌های پرورش داده و این در حالی است که تا پایان سال کارگاه تولید پوشاک بانوان راه‌اندازی می‌شود.

فائزی در پایان یادآور شد: در صورت حمایت این آمادگی در جهاد دانشگاهی استان قزوین وجود دارد که تا پایان سال بتوانیم در حوزه پوشاک و فرش حداقل ۸۰ شغل جدید ایجاد کنیم.

نظرات بسته شده است.