مدیر برنامه ریزی و توسعه پژوهش جهاددانشگاهی قزوین از هدف گذاری واحد برای گسترش خدمات دورا پزشکی خبر داد

0

حسینی فاطمی اظهار کرد: علاوه بر ادامه موضوعاتی نظیر فرش و اسباب‌بازی و با توجه به ارائه خدمات درمانی در حوزه‌های مختلف ازجمله درمان ناباروری که یکی از معضلات جدی جامعه است برنامه‌ریزی‌هایی برای گسترش خدمات دوراپزشکی انجام‌شده است که امیدواریم به فضل خداوند متعال در این زمینه هم توفیقاتی را در سال‌های آینده داشته باشیم.

سید محمدرضا حسینی فاطمی در گفت و گو با روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد قزوین، اظهار کرد: تولید مجموعه اسباب‌بازی چوبی با نشان تجاری “چیدا” در بسته‌بندی‌های مختلف باهدف انتقال مفاهیمی در حوزه ی معماری ایرانی – اسلامی بوده است. این پروژه در راستای دستور رهبر انقلاب به شورای عالی انقلاب فرهنگی از نوزدهم آذرماه سال ۹۳ و در مرکز خدمات تخصصی هنر و معماری جهاد دانشگاهی واحد قزوین آغاز شد. ازآنجاکه عمده اسباب‌بازی‌های موجود در کشور وارداتی و با فرهنگ و سبک زندگی ایرانیان بیگانه است لذا اولین گام مرکز خدمات تخصصی هنر و معماری تمرکز بر این مسأله و تولید اسباب‌بازی با سه مؤلفه “تولید داخلی، جذاب و بامعنی” بر اساس الگوهای معماری اسلامی ایرانی بود.

وی افزود: در این راستا چندین طرح با توجه به عناصر اصیل و اصلی شهر ایرانی- اسلامی و به شکل‌های مختلفی چون چیدمان نمای بناهای شاخص شهری، پازل حجمی بناهای شاخص شهری، قطعات کامل عناصر شهری، آشنایی با تزئینات اسلامی-ایرانی و تکمیل پازل گره‌های اسلامی و خانه‌های ایرانی به‌صورت حجمی و نما طراحی شد.

مدیر پژوهش و توسعه جهاددانشگاهی قزوین بیان کرد: از بین این طرح‌ها، پس از داوری‌های صورت گرفته توسط یک تیم تخصصی و دانشگاهی، مجموعه شهری ایرانی-اسلامی چیدا با توجه به عناصر اصیل و اصلی شهر ایرانی-اسلامی به‌عنوان طرح برتر انتخاب شد و پس از تولید نمونه اولیه و انجام اصلاحات با توجه به بازخوردهای دریافت شده، به مرحله تولید تجاری رسیده و هم‌اکنون به بازار ارایه ‌شده است.
وی ادامه داد: در خصوص مجموعه اسباب‌بازی چوبی چیدا باید گفت که ازآنجایی‌که تجارت اسباب‌بازی یکی از ۳ تجارت پرسود دنیاست و عمده اسباب‌بازی‌های موجود در کشور وارداتی و با فرهنگ و سبک زندگی ایرانیان بیگانه است خلأ بزرگی در زمینه ی حضور اسباب‌بازی‌هایی که متناسب با فرهنگ ایرانی-اسلامی کشور باشد احساس می‌شود و طراحی و تولید اسباب‌بازی چیدا می‌تواند پاسخگوی بخشی از این نیاز کودکان و والدین آن‌ها بوده و گامی در راستای عمل به فرمایش مقام معظم رهبری در زمینه ی تولید اسباب‌بازی جذاب داخلی باشد.

حسینی فاطمی با اشاره به نیاز محور بودن طرح ها و نقش آن ها در جامعه ادامه داد: پژوهشگران واحد قزوین درصدد برآمدند تا با تکیه‌بر فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی، مکتب فرش قزوین را که قدمتی چند صدساله دارد و بیش از ۸۰ سال است به خاموشی و فراموشی گراییده، احیا کنند. بر این اساس و با توجه به مستندات محدودی که موزه‌های شخصی و دولتی کشور موجود است، تحقیقات گسترده‌ای آغاز شد. طی تعامل فشرده با اساتید برتر کشوری و اساتید مرکز ملی فرش ایران، دو نقشه جدید که شاخص احیای این هنر است، طراحی‌شده و نمونه بافته‌شده یکی از این طرح‌ها توسط استاندار قزوین رونمایی شد.
وی افزود: طی این پروژه، فرآیند علمی احیای فرش قزوین به انجام رسید که سند طراحی آن نیز در دست تدوین است. تولید این سند طراحی، به‌منزله تدوین دانش فنی طراحی و احیای فرش قزوین محسوب می‌شود که ارایه‌ شده است. همچنین در این فرآیند پژوهشی، موضوعی به نام تابلوفرش قزوین ابداع شد که ترکیب‌شده از مزیت‌های هنری این استان کشور است. ازآن جایی‌که قزوین پایتخت خوشنویسی ایران لقب گرفته، لذا با ترکیب خوشنویسی فاخر قزوین و گل و نقش برخاسته از مکتب فرش قزوین، ابداع و تولید نوآورانه تابلوفرش‌هایی در دستور کار قرار گرفت که اکنون در مرحله نمونه‌سازی است. تابلوفرش‌های طراحی‌شده از جهت طرح و نقش، نمونه مشابهی در کشور ندارد.

مدیر برنامه ریزی و توسعه پژوهش جهاددانشگاهی قزوین بیان کرد: موضوع فرش ایرانی ذیل بخش هنر و در اولویت‌های الف نقشه جامع علمی کشور قرار دارد. طراحی و بافت فرش قزوین از حدود ۸۰ سال قبل و تاکنون متوقف‌شده است. احیاء این مکتب، علاوه بر اغنای نیاز هنری جامعه به توسعه و گسترش مکتب فرش ایران نیز کمک می‌نماید. فرآیند احیاء در حوزه هنر، فرآیندی علمی محسوب می‌شود و از مصادیق تولید فناوری در موضوع هنر، احیاء و تولید دانش طراحی فرش قزوین است که با تلاش جهادگران واحد قزوین و برخی دست‌اندرکاران فرش در استان پس از رکودی چند ده‌ساله، مجددا در آستانه رونق و رشد قرارگرفته است.
حسینی فاطمی افزود: در خصوص فرش نیز باید بگویم که ظرفیتی که در طرح تولیدی حاصل از پژوهش‌های جهادگران قزوینی ایجاد شده، قابلیت آن را داراست تا محصولی هنرمندانه با قابلیت تجاری را تولید کند؛ که علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، محصولی که منشأ آن یک مزیت بومی استان قزوین است.
وی در رابطه با برنامه های واحد گفت: علاوه بر ادامه موضوعاتی نظیر فرش و اسباب‌بازی و با توجه به ارایه خدمات درمانی در حوزه‌های مختلف از جمله درمان ناباروری که یکی از معضلات جدی جامعه است، برنامه‌ریزی‌هایی برای گسترش خدمات دوراپزشکی انجام‌شده است که امیدواریم به فضل خداوند متعال در این زمینه هم توفیقاتی را در سال‌های آینده داشته باشیم.

حسینی فاطمی در ادامه به نقش مزیت‌های استانی و منطقه‌ای در شکل‌گیری پروژه‌ها اشاره کرد و افزود: در خصوص اسباب‌بازی باید گفت که شهرک‌های صنعتی متعددی در محدوده استان قزوین واقع‌شده است و این واحدها تجارب تولید قطعاتی نزدیک به محصولات موردنظر ما را دارند که متأسفانه با توجه به رکود صنعت ظرفیت‌های خالی فراوانی در آن‌ها به وجود آمده است و این امر می‌تواند مزیتی بزرگ در تولید اسباب‌بازی باشد. مجاورت استان قزوین با استان‌های بزرگ همچون استان تهران، که بزرگ‌ترین بازارهای فروش اسباب‌بازی‌های گران‌قیمت (چوبی) در کشور به‌حساب می‌آیند، مزیت دیگری به‌حساب می‌آید. علاوه بر این، صادرات محصولات ایرانی – اسلامی تولیدشده به کشورهای همسایه با توجه به تطابق فرهنگی – دینی با این کشورها مزیت دیگری برای تولید اسباب‌بازی با این رویکرد به‌حساب می‌آید.

وی تصریح کرد: در خصوص فرش نیز باید یادآور شوم که مکتب فرش قزوین قدمتی چند صدساله داشته و دانش و نیروی متخصص احیاء آن در استان موجود است. تجربه و آمار نشان می‌دهد که این صنعت استانی گردش مالی بالایی داشته و اشتغال‌زایی فراوانی را در حوزه‌های مختلف (چه علمی و پژوهشی و چه اجرایی) در پی خواهد داشت. در خصوص دوراپزشکی نیز عدم وجود مرکز درمان ناباروری در استان باعث ایجاد این مرکز بوده و عدم دسترسی همگان به امکانات متمرکز در مراکز استان‌ها و به‌ویژه تهران منشأ پیگیری استفاده از فناوری‌های روز جهت ایجاد مراکز دورا پزشکی در سطح کشور شده است.

حسینی فاطمی در پایان گفت: مهم‌ترین افتخار جهادگران پژوهشگر واحد قزوین استقبال مردم از دستاوردهای آنان است که پس از حضور در نمایشگاه ملی اسباب‌بازی اتفاق افتاد و امیدواریم بتوانیم با ادامه روند طراحی و تولید محصولات جدید پاسخ‌گوی نیازهای نسل آینده ی کشور عزیزمان باشیم.

 

نظرات بسته شده است.