جهاد دانشگاهی قزوین مجری تدوین سند آمایش علم و فناوری استان قزوین

0

مدیر اجرای پروژه تدوین سند آمایش علم و فناوری استان قزوین گفت: پیرو ابلاغ معاون اول رئیس‌جمهور، تدوین و به‌روزرسانی سند آمایش علم و فناوری به‌عنوان اولین وظیفه کارگروه آموزش و پژوهش و فناوری در دستور کار استان قزوین قرار گرفت و در ادامه طرح‌نامه جهاد دانشگاهی استان قزوین در این خصوص در ارزیابی‌های علمی برگزیده شد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی قزوین، آئین افتتاحیه اولین همایش ملی آمایش علم و فناوری که با حضور مسئولان کشوری و رؤسای سازمان‌های برنامه‌وبودجه کشور، صاحب‌نظران و اساتید حوزه علم و فناوری در سالن اجتماعات شهدای گمنام دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد.

علی سعیدی مدیر اجرای پروژه تدوین سند آمایش علم و فناوری استان قزوین در این مراسم اظهار کرد: استان قزوین به دلیل قرارگیری در منطقه مرکزی کشور و برخورداری از فرصت‌های مختلف در حوزه‌های خدماتی، صنعتی و کشاورزی ظرفیت آن را دارد تا با اتخاذ الگوی هدفمند و هماهنگ با کل کشور در مسیر پیشرفت علم و فناوری گام بردارد.

وی تصریح کرد: سند آمایش علم و فناوری استان قزوین در صورت هماهنگی با اسناد و نظامات برنامه‌ریزی بالادستی و با تکیه‌بر مبنای صحیح در اولویت‌گذاری و ارزیابی بخش‌ها و مراکز دانش‌بنیان می‌تواند راهنمای پیشرفت علمی، فناورانه و همچنین پیشرفت اقتصادی در استان باشد.

سعیدی افزود: پیرو ابلاغ معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص وظایف کارگروه‌های تخصصی شورای برنامه‌ریزی استان‌ها تدوین و به‌روزرسانی سند آمایش علم و فناوری به‌عنوان اولین وظیفه کارگروه آموزش و پژوهش و فناوری در دستور کار استان قزوین قرار گرفت.

وی اعلام کرد: طرح نامه جهاد دانشگاهی استان قزوین در ارزیابی‌های علمی برگزیده و با تصویب آن در سال ۹۵ فرآیند تدوین این سند در دستور کار پژوهشگران جهاد دانشگاهی استان قزوین قرار گرفت.

مدیر اجرای پروژه تدوین سند آمایش علم و فناوری استان قزوین در خصوص اهداف تدوین سند آمایش علم و فناوری استان قزوین عنوان کرد: شناسایی فعالیت‌های توسعه علم و فناوری در استان ظرفیت سنجی، استفاده از قابلیت‌ها و مزیت‌های موجود برای خلق مزیت‌های جدید در زمینه علم و فناوری استان و تدوین چشم‌انداز سیاست‌ها، راهبردها و اولویت‌های توسعه علم و فناوری در استان ازجمله اهداف مدنظر در تدوین این سند آمایش است.

وی ادامه داد: در سند تدوین‌شده طی ارزیابی‌های اساتید و صاحب‌نظران حوزه علم و فناوری کشور نسل شبکه‌ای نظام منطقه نوآوری طرح‌ریزی شد تا با توجه به آکانومی منطقه جهت‌گیری‌ها نظام علم و فناوری موردتوجه قرار بگیرد.

وی با تأکید بر اینکه در تدوین این سند تلاش شده ضمن در نظر گرفتن اثرات بیرونی و کنش‌های ملی و بین استانی نظام علم و فناوری، ظرفیت‌ها و امکانات به‌گونه‌ای تنظیم شود که بتواند منجر به شکوفایی علم و فناوری در استان شود، خاطرنشان کرد: نظام منطقه‌ای نوآوری به نقش نهادها در فرآیند توسعه علم و فناوری در مقایسه منطقه‌ای توجه ویژه‌ای دارد ازاین‌رو بر تعامل متقابل میان بازیگران اصلی صحنه علم و فناوری و نوآوری تأکید ویژه می‌شود.

سعیدی خاطرنشان کرد: در سند آمایش علم و فناوری استان قزوین تلاش شده سناریوهای تغییر به‌سوی وضعیت بهینه برای نهادهای علم و فناور طراحی شود که هرکدام از آن‌ها در افق زمانی مشخص می‌تواند نهاد علم و فناور را به وضعیت بهینه خود هدایت کند.

وی تأکید کرد: نقشه راه اصلاح نظام علم و فناوری استان به‌سوی وضعیت بهینه و مطلوب با توجه به مکانیسم بهینه‌سازی مشخص و مدون می‌شود.

مدیر اجرای پروژه تدوین سند آمایش علم و فناوری استان قزوین با اشاره به طرح‌ریزی سناریوهای مختلف در نظام علم و فناوری استان قزوین خاطرنشان کرد: این استان در افق ۱۴۲۴ با تکیه‌بر قدرت لایزال الهی و با استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و استانی می‌بایست دارای نظام علم و فناوری متوازن، برتر و پیشران توسعه، پیشتاز در مرزهای دانش و فناوری و نوآوری در میان استان‌های منطقه و الهام‌بخش در توسعه علم و فناوری در کشور باشد.

وی تصریح کرد: همچنین دارا بودن ارتباطات مؤثر علمی و فناورانه با نهادهای علم و فناوری کشورهای همسایه، برخورداری از نهادهای علم و فناوری پویا در تولید و توسعه علم و فناوری، بازارسازی دانش‌بنیان در بخش خدمات و پایدارسازی کشاورزی در سطح استان ازجمله سناریوهایی است که باید در افق ۱۴۲۴ محقق شود.

سعیدی در پایان خاطرنشان کرد: سناریوهای طرح‌ریزی‌شده، راهبردها و اقدامات لازم برای هرکدام از نهادها جهت رسیدن به وضعیت بهینه طی این سند روشن و مشخص است و به‌تفصیل راهبردها و اقدامات استانی و شهرستانی در توسعه علم و فناوری استان موردتوجه قرارگرفته که امیدواریم مسئولان نسبت به اجرای آن توجه و اهتمام لازم را داشته باشند.

نظرات بسته شده است.