به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ، اولین سمینار ناباروری استان با حضور اساتید ناباروری کشور در بیمارستان ولایت برگزار شد.
فائزی سرپرست جهاددانشگاهی گفت : این سمینار توسط دفتر جهاددانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد که موضوعات ارائه شده در این سمینار علل ناباروری ، سقط مکرر، تله مدسین در درمان ناباروری ، آندومتریوز ، آنالیز اسپرم ، PCO ، درمان کمکی ناباروری (ART ) ، نازایی وتصویر برداری می باشد
وی خاطر نشان کرد:از زمان افتتاح مرکز درمان ناباروری استان ۹نمونه مثبت بارداری به ثبت رسیده است که این موفقیت حاصل تلاش متخصصان ناباروری جهاددانشگاهی قزوین وقم می باشد.
ندا نصیریان دبیر علمی سمینار ناباروری در این مورد اظهار داشت : این سمینار با هدف شناساندن و معرفی تله مدیسین ناباروری استان قزوین برگزار شد که طی آن اساتید مرکز ناباروی قم، اعضا هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین و کارکنان مرکز تله مدیسین درمان ناباروری جهاددانشگاهی به ارائه کنفرانسهای تخصصی، ناباروری، آزمایشگاه و پاتوبیولوژی پرداختند.
دبیر علمی سمینار ناباروری افزود: متخصصین زنان، ماما، پزشک عمومی، کارکنان آزمایشگاه و رادیولوژیست و پاتولوژیستها در این مراسم با جدیدترین تله مدیسین و تکنولوژیهای به کار رفته در این مرکز آشنا شدند.
وی خاطرنشان کرد: تله مدیسین یا پزشکی از راه دور شامل انتقال اطلاعات پزشکی و مراقبتهای درمانی توسط ابزارهای ارتباطی به منظور ارتقای سلامت بیمار است که در استان قزوین تاسیس شده است.
نصیریان تصریح کرد: این مرکز براساس توافقنامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین و جهاددانشگاهی قزوین ایجاد شده است تمام تلاش خود را میکنیم تا در حوزه ناباروری شرایط به خوبی فراهم شود، البته در کنار این مرکز آزمایشگاه پاتوبیولوژی نیز ایجاد شده که باید در این زمینه کمک شود، در زمینه پاتولوژی باید شرایط را سنجید تا به نسبت نیازهای مردم امکانات را فراهم کرد.
وی یادآور شد: این مرکز با توجه به آمار قابل توجه ناباروری در استان ایجاد شده است چرا که درمان ناباروری از طریق تله مدیسین مزایای مختلفی مانند استفاده بهینه از نیروی متخصص در زمینه ناباروری در کشور، کاهش زمان و هزینه رفت و آمد برای مراجعان، کاهش استرس ناشی از طی مسافرت برای بیماران، افزایش دقت آزمایشها به علت آرامش فکری بیمار و صرفه جویی در هزینههای پزشکی برای بیماران را دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: در واحد تله مدیسین درمان ناباروری جهاددانشگاهی قزوین پس از تشکیل پرونده و ویزیت اولیه، طی ارتباط ویدیوئی مستقیم با مرکز تخصصی و فوق تخصصی ناباروری قم، متخصص زنان و نازایی آن مرکز بیمار را ویزیت کرده و آزمایشات لازم را برای او درخواست میکند انجام این آزمایشات و مراحل اولیه درمان از جمله سونوگرافی و تجویز داروهای مورد نیاز، در قزوین و تحت نظر پزشک متخصص قم انجام میشود.
وی اضافه کرد: سپس با توجه به جواب آزمایشها، نوع درمان توسط پزشک مشخص شده و در نهایت بیمار در زمان معین تنها برای انجام عمل نهایی شامل IUI،IVF و ICSI به قم ارجاع میشود، سایر مراحل درمان و پیگیریهای لازم، در قزوین و تحت نظر پزشک متخصص قم صورت میگیرد.
فقیه زاده ریاست جهاددانشگاهی قم در حاشیه این سمینار تصریح کرد: اولین مرکز تله مدیسین ناباروری که در قزوین افتتاح شد اولین نمونه اجرایی از طرح ملی “شمنا” جهاددانشگاهی می باشدکه اقداماتی نیز برای راه اندازی سایر شعب در سایر استانها انجام گرفته است و در بخش برون مرزی نیز در کشور آذربایجان ومالزی نیز همکاری های خوبی برای راه اندازی مرکز تله مدیسین صورت گرفته است .